Bristol officieel herrezen na onthulling nieuwe Bullet

Auteur: Stijn
29-07-2016
Voor liefhebbers van kleine Britse autobouwers is 2016 op weg om een geweldig jaar te worden. Niet alleen TVR maakt zich namelijk klaar voor een grote comeback, ook Bristol is sinds vandaag officieel herrezen.
In 2011 ging het eigenwijze Bristol failliet, maar het merk werd enigszins verrassend van de ondergang gered door Kamkorp. Sindsdien hield het bedrijf zich bezig met "Project Pinnacle" wat uiteindelijk moest leiden tot de introductie van een gloednieuwe roadster, meteen het eerste nieuwe model van Bristol sinds 2004.

Vandaag zien we het resultaat van hun noeste arbeid onder de vorm van de Bristol Bullet, een roadster met twee zitplaatsen. Bristol inspireerde zich voor het ontwerp van de Bullet duidelijk op de oude Bristol 404. En er zijn nog andere gelijkenissen want net als de 404 wordt de nieuwe Bullet aangedreven door een motorblok uit de rekken van BMW. Om precies te zijn ligt onder de kap een 4.8 liter V8 die goed is voor 375 pk en de Bullet in amper vier seconden van 0 naar 100 km/h brengt. Niet alleen het vermogen draagt bij tot die sterke sprinttijd, ook het koolstofvezel chassis en koetswerk zijn daar verantwoordelijk voor. Hierdoor blijft het gewicht van de roadster namelijk beperkt tot 1.130 kilo. Het vermogen wordt via een manuele zesbak geheel naar de achterwielen gestuurd. De topsnelheid wordt elektronisch begrensd op 250 km/h. Als je die limiet wil opzoeken raden we je wel een goede helm aan gezien de nogal klein uitgevallen voorruit.

Met een oplage van 70 exemplaren blijft de Bullet een exclusief beestje dat voor een prijs van zo’n 300.000 euro aan de echte liefhebbers van het merk zal verkocht worden. Nadien gooien de Britten het over een andere boeg want er staan zowaar elektrische modellen op de planning. Concrete info over die plannen mogen we als alles goed gaat in de loop van 2017 verwachten.

Recent Bristol nieuws