NextEV levert meteen visitekaartje af met elektrische NIO EP9

NextEV kennen we al een tijdje als één van de spelers in de Formule E. Het Chinese bedrijf heeft echter grootsere plannen dan enkel een graantje mee te pikken in de autosport. Vandaag lanceert het de NIO EP9 en dat is meteen een heuse hypercar.
Auteur: Stijn | 21-11-2016
Neen, het is geen grap. Het eerste wapenfeit van NextEV wordt wel degelijk deze elektrische NIO EP9. Voor alle duidelijkheid: NIO staat voor de naam van het gloednieuwe automerk van NextEV en met EP9 wordt de wagen zelf aangeduid. De aandrijflijn is zoals verwacht volledig elektrisch en levert een vermogen van 1 megawatt of zo’n 1.360 pk. De EP9 stuift daarmee in amper 2,7 seconden van 0 naar 100 km/h en 4,4 seconden later tikt de wijzer al 200 km/h aan. De topsnelheid ligt op 313 km/h. NextEV heeft de hypercar uitgebreid getest op de Nürburgring en wist daar een rondje af te leggen in precies 7 minuten, 5 seconden en 12 honderdsten. Ter vergelijking: een Porsche 918 Spyder doet het net iets beter met een tijd van 6:57.00, maar de Nissan GT-R Nismo (7:08.68) moet eraan geloven. En alsof dat alles nog niet genoeg is meldt NextEV ook nog dat de EP9 een downforce van 24.000 Newton creëert, het dubbele van een Formule 1-wagen.

Na enkele rondjes op het circuit zullen de batterijen wel snel uitgezongen zijn. Gelukkig is de hypercar op te laden in 45 minuten waarna in theorie opnieuw 427 kilometer kan afgelegd worden. Het prijskaartje van de NIO EP9 blijft nog even geheim, maar het feit dat de wagen van NextEV niet enkel meer op papier bestaat, bewijst dat het bedrijf wel eens kan uitgroeien tot de eerste geloofwaardige supercarfabrikant van China.

Recent NIO nieuws