Volkswagen viert feest aan Wörthersee met GTI First Decade Concept

Volkswagen viert feest aan Wörthersee met GTI First Decade Concept
Auteur: Stijn
24-05-2017
De maand mei staat bij Volkswagen naar jaarlijkse gewoonte in het teken van het GTI Treffen aan de Wörthersee. Liefhebbers komen daar samen om hun eigen GTI te showen, maar eigenlijk is het Volkswagen zelf die steeds de show weet te stelen met één of meerdere GTI concepts. Dit jaar brengt het merk de GTI First Decade Concept mee naar Oostenrijk.

Stage lopen bij Volkswagen kan best leuk zijn, zeker als je de nieuwe concept voor het GTI Treffen mee mag ontwikkelen. Het team van dit jaar komt op de proppen met de GTI First Decade Concept, een Golf GTI met een hybride aandrijflijn van in totaal 415 pk. De 2.0 TSI onder de motorkap levert al 410 pk terwijl een 16 pk sterke elektromotor bij de achterwielen de nodige ondersteuning biedt. Het gaat dus om een Mild Hybrid waarbij de twee batterijen worden opgeladen tijdens het remmen. De bestuurder kan kiezen uit verschillende rijmodi waarbij zelfs puur elektrisch rijden tot de mogelijkheden behoort. In dat geval wordt de GTI dus even een 16 pk sterke achterwielaandrijver. Echt zinvol is het niet, maar wellicht geeft Volkswagen hier wel een hint naar de toevoeging van een elektromotor in de volgende Golf GTI.

De GTI First Decade Concept valt niet alleen op omwille van zijn techniek. Zo is het koetswerk in verschillende tinten blauw gespoten en zorgt Volkswagen voor bijpassende two-tone velgen. De achtervleugel wordt dan weer geleend van de Golf GTI Clubsport. Wie plaatsneemt in de concept zal merken dat de achterbank heeft plaatsgemaakt voor een 1.690 watt geluidssysteem met 11 speakers.

>>  Meer nieuws over Volkswagen

>>  Bekijk de verkoopcijfers voor Volkswagen

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd nieuws

Volkswagen stelt nieuwe generatie Polo voor
20-06-2017
Volkswagen Up! GTI is eerbetoon aan eerste Golf GTI
20-05-2017
Elektrische Volkswagen I.D. Crozz Concept komt in 2020 op de markt
19-04-2017
Nieuwe Volkswagen Arteon volgt CC op
21-03-2017
Nieuwe Volkswagen Polo en Touareg duiken op in Zuid-Afrika
17-03-2017
Bescheiden facelift voor Volkswagen Golf GTD
20-01-2017

Gerelateerde fotospecials

Officieel: Volkswagen Golf GTE Variant ImpulsE Concept
24-05-2017