Mercedes V-Klasse gaat sportieve toer op met AMG Line pakket

Mercedes V-Klasse gaat sportieve toer op met AMG Line pakket
Auteur: Stijn
26-08-2015


Mercedes heeft tegenwoordig de gewoonte om van al zijn modellen een AMG Line-versie te ontwikkelen. En wanneer we spreken over alle modellen bedoelen we echt het volledige gamma. Ja, ook de V-Klasse.

De stand van Mercedes op de beursvloer in Frankfurt barst stilaan uit zijn voegen met alle premières en nu moet ook deze sportieve V-Klasse in de spotlights gezet worden. Zoek niet naar motorische wijzigingen, bij de AMG Line modellen draait alles namelijk rond design en sportiviteit. De MPV wordt dan ook aangekleed met sportievere bumpers, andere instaplijsten en 19-inch lichtmetalen AMG velgen. Binnenin lijkt het dashboardpaneel uit koolstofvezel opgebouwd te zijn, al is dat maar schijn. Wel echt zijn de aluminium sportpedalen, chromen luchtroosters en zwarte hemelbekleding. Verder ligt de V-Klasse ook 15 mm dichter tegen het asfalt dankzij een sportonderstel. In de optielijst vind je "Agility Control" voor een ophanging met variabele demping.

Andere nieuwe opties zijn onder meer een panoramisch dak, een centrale console met geïntegreerd koelcompartiment en bekerhouders met led-verlichting, twee iPad-houders achterin en airco voor de achterzetels.

Vanaf eind dit jaar kan de V-Klasse AMG Line besteld worden op elke motorvariant. Rest ons nu nog de vraag: waar blijft die V63 AMG, Mercedes?

>>  Meer nieuws over Mercedes

>>  Bekijk de verkoopcijfers voor Mercedes

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd nieuws

Bouw 300.000ste Mercedes G-Klasse is een feit
19-07-2017
Mercedes X-Klasse is nieuwe speler in felbevochten pick-up segment
19-07-2017
Mercedes stelt vernieuwde S-Klasse voor
19-04-2017
Mercedes onthult Concept A Sedan in Shanghai
18-04-2017
Mercedes-AMG legt V8 in nieuwe GLC 63 4MATIC+
06-04-2017
Mercedes-AMG GT Concept is voorbode van nieuwe vierdeurscoupé
09-03-2017

Gerelateerde fotospecials

Mercedes geeft nieuwe foto's van opgefriste G-Klasse vrij
18-09-2015