Spyker strijdt dapper verder met de C8 Preliator

Auteur: Stijn
06-03-2016
Een opvallende aanwezige op het autosalon van Genève is Spyker. Het Nederlandse merk onder leiding van Victor Muller is weer eens herrezen en stelt de Preliator voor aan het grote publiek.
Van de B6 Venator hebben we niets meer gehoord, maar dat belet Spyker niet om gewoon met een ander model op de proppen te komen. De naam van de wagen is Preliator, wat zich uit het Latijn laat vertalen als krijger of vechter. Toepasselijker kon haast niet als je het parcours van Spyker de laatste jaren bekijkt. De C8 Preliator wordt voorgesteld als de opvolger van de C8 Aileron en beschikt over een 4.2 liter V8 motor afkomstig uit de rekken van Audi. Schakelen gebeurt standaard met een handbak, maar een 6-traps automaat van ZF behoort ook tot de mogelijkheden. In 3,7 seconden snelt de Spyker van 0 naar 100 km/h en de topsnelheid ligt op 322 km/h.

In tegenstelling tot heel wat van zijn voorgangers zou de C8 Preliator ook effectief gebouwd moeten worden, meer bepaald in een oplage van vijftig stuks. Het prijskaartje bedraagt 325.000 euro zonder rekening te houden met BTW. Voor de versie met automaat vraagt Spyker nog eens 6.000 euro extra.


Recent Spyker nieuws

Nieuwe concept van Spyker wordt begin maart onthuld

Nieuwe concept van Spyker wordt begin maart onthuld

Het was al een tijdje geleden dat we nog iets hoorden van Spyker, maar ondanks de jarenlange financiële perikelen bij de sportwagenbouwer bleven we er heilig van overtuigd dat het bedrijf niet zou ...
Spyker B6 Venator blijft een droomwagen

Spyker B6 Venator blijft een droomwagen

En die titel mag je hoogstwaarschijnlijk letterlijk nemen. Spyker zou namelijk heel binnenkort uitstel van betaling ...