Mazzanti Evantra Millecavalli is 1.000 pk sterke hypercar uit Italië

Mazzanti is niet meteen een grote naam in de wereld van sportwagenbouwers, maar het Italiaanse bedrijf doet er alles aan om dat in de toekomst te veranderen. Dit is de exclusieve Mazzanti Evantra Millecavalli.
Auteur: Stijn | 09-06-2016
De naam geeft het al aan, deze Mazzanti Evantra beschikt over "mille cavalli" oftewel 1.000 paarden onder de motorkap die enkel naar de achterwielen worden gestuurd. Het maximaal koppel bedraagt 1.200 Nm. Verantwoordelijk voor deze hypercar-waarden is een 7.2 liter biturbo V8 die gekoppeld wordt aan een handgeschakelde zesbak. Een sprint van 0 naar 100 km/h neemt in de 1.300 kg zware Millecavalli slechts 2,7 seconden in beslag en de topsnelheid zou op 402 km/h liggen. Of het bedrijf al een Chinese vrijwilliger gevonden heeft om die topsnelheid uit te testen, is ons niet duidelijk. Indien die toch zou opduiken, kan hij rekenen op carbon-keramische remmen die de Millecavalli bij een snelheid van 300 km/h in zeven seconden weer tot stilstand brengen.

Mazzanti plant een oplage van 25 stuks voor de Evantra Millecavalli. Het prijskaartje van de hypercar is ongetwijfeld gepeperd, maar wordt op dit ogenblik niet vrijgegeven.

Recent Mazzanti nieuws