Krachtkuur en bodykit voor BMW M2 dankzij Personality Kit van Hamann

Zo’n BMW M2 met 370 pk is natuurlijk leuk, maar het kan altijd nog straffer. Het Duitse Hamann heeft daarom een Personality Kit ontwikkeld voor de kleinste BMW met M power.
Auteur: Stijn | 11-11-2016
Zoals de naam al aangeeft kunnen klanten daarbij zelf kiezen op welk vlak ze hun M2 wensen aan te passen: met een motorische upgrade, een aerodynamische bodykit of een sportuitlaatsysteem.

Door enkele aanpassingen aan de motor is Hamann er in geslaagd om het vermogen met 50 toe te laten nemen tot 420 pk. Het koppel stijgt van 465 Nm naar 530 Nm. Als resultaat sprint de Hamann M2 in 4,2 seconden van 0 naar 100 km/h, net één tiende sneller dan de standaardversie.

Qua bodykit blijft alles relatief bescheiden. Hamann zorgt vooraan voor een spoiler en een optioneel koolstofvezel inzetstuk onder de grille. Opzij zien we side skirts met winglets net voor de achterste wielkasten en Hamann Anniversary Evo velgen. Achteraan zien we voor één keer geen joekel van een achtervleugel, maar wel een klein ingetogen exemplaar. Wat wel voor een ander effect zorgt is de koolstofvezel diffuser die naar Hamann-gewoonte in de koetswerkkleur van de wagen is uitgevoerd. Als kers op de taart kunnen klanten nog extra striping laten toevoegen of donkergetinte achterlichten laten monteren.

Recent Hamann nieuws

Hamann waagt zich aan opgefriste Range Rover Evoque

Hamann waagt zich aan opgefriste Range Rover Evoque

Voor het tunen van Jaguars en Land Rovers denken we spontaan aan het Duitse Arden, maar ook het eveneens Duitse Hamann is van mening dat het allemaal wel een tikkeltje sportiever kan. Dit is hun kijk ...
Hamann en Fostla slaan handen in elkaar voor opvallende BMW M6

Hamann en Fostla slaan handen in elkaar voor opvallende BMW M6

Goed nieuws voor wie een BMW M6 nog niet gek genoeg is. Tuningbedrijf Hamann en de wrap-experten van Fostla hebben namelijk de handen in elkaar geslagen en deze opvallende Hamann Mirr6r ...