Lucid Motors brandt van ambitie met elektrische Air

Langzaam maar zeker krijgt Tesla te maken met meer concurrentie voor hun elektrische auto's. Niet alleen traditionele merken zoals Porsche of Mercedes hebben concrete plannen voor een elektrische modellenlijn, ook nieuwe bedrijven zoals het Chinese Nio en Faraday Future zijn erop gebrand om Tesla het vuur aan de schenen te leggen. Vandaag kunnen we met het in California gevestigde Lucid Motors nog een nieuwe autobouwer aan die lijst toevoegen.
Auteur: Stijn | 15-12-2016
Wie op zoek is naar sponsors om een innovatief bedrijf uit de grond te stampen moet tegenwoordig bij Chinese bedrijven aankloppen. Dat is precies wat Lucid Motors gedaan heeft zodat het kan rekenen op enkele grote investeerders die het mogelijk moeten maken om al in 2018 een eerste wagen op de markt te brengen. Dat klinkt als een ambitieus plan, maar zijn allesbehalve loze woorden, zo blijkt uit de 660 miljoen kostende productiefaciliteit die het bedrijf momenteel in het Amerikaanse Arizona laat bouwen. Vanaf volgend decennium moeten in de fabriek jaarlijks zo’n 130.000 elektrische wagens van de band rollen.

De wagen waarmee Lucid Motors hoopt om klanten af te snoepen van Tesla is de Air, een ruime sedan die dankzij twee elektromotoren en een 100 of 130 kWh accupakket van Samsung goed moet zijn voor een vermogen van maar liefst 1.000 pk. Een sprint van 0 naar 96 km/h zou al na 2,5 seconden achter de rug zijn terwijl de actieradius op een mooie 650 kilometer zou liggen.

Elon Musk leest ongetwijfeld geïnteresseerd mee. De grote man van Tesla kan voorlopig echter nog op beide oren slapen want de Lucid Air bestaat voorlopig enkel in conceptvorm. Toch zou de uiteindelijke productieversie volgens Lucid Motors slechts in details afwijken van het exemplaar op de foto’s. We mogen er dus vanuit gaan dat Lucid voluit gaat voor een futuristisch design terwijl het ontwerpteam van Tesla met de Model S net heel voorzichtig tewerk ging. Wat beide bedrijven dan wel weer gemeenschappelijk hebben, is de aandacht voor autonoom rijden. Concrete gegevens over de mogelijkheden van de Air op dit gebied bewaart Lucid Motors echter voor een ander moment.

Een indicatie van de vanafprijs voor de Air is wel al vrijgegeven. Inclusief tal van opties tel je voor de sedan meer dan 100.000 dollar neer. Uiteraard kan het merk daar slechts een select publiek mee bedienen. Na de Air komt Lucid Motors dan ook met een rivaal voor de Tesla Model 3 die een prijskaartje van ongeveer 65.000 dollar zou krijgen.

Recent Lucid nieuws