Carlsson Diospyros is eigenzinnige visie op Mercedes S-Klasse Cabrio

Carlsson is geen onbekende in de tuningwereld, maar toch belandt het Duitse bedrijf pas vandaag in onze archieven. De reden is de onthulling van de Diospyros, hun versie van de Mercedes S-Klasse Cabrio.
Auteur: Stijn | 29-12-2016
In tegenstelling tot Prior Design ging Carlsson dus niet aan de slag met de S-Klasse Coupé, maar wel met de nieuwe S 500 Cabrio. Het koetswerk is gespoten in de kleur “Carlsson Heritage Green”, een speciale tint groen die een gouden glans creëert wanneer de zon even door het wolkendek breekt. Daarnaast zijn de nodige accenten in pianolak aangebracht en monteert Carlsson een set 1/12 EVO velgen uit eigen huis.

Of het uiterlijk een verbetering is, hangt af van ieders smaak, maar in ieder geval gaat de S-Klasse Cabrio er op vlak van motorische specs wel op vooruit. Waar de standaardversie goed is voor 455 pk en 700 Nm, loopt dat bij deze Diospyros op tot 550 pk en 800 Nm.

Carlsson geeft hun versie van de S-Klasse Cabrio de naam Diospyros wat is afgeleid van de wetenschappelijke naam voor West-Afrikaans ebbenhout (Diospyros Crassiflora). De reden voor die opvallende naamkeuze wordt duidelijk wanneer we een kijkje nemen in het interieur. Heel wat elementen zoals het dek achteraan zijn in de exclusieve houtsoort uitgevoerd. Het geheel doet zo denken aan een luxejacht en dat is precies het effect dat Carlsson wil bereiken. Verder bestaat de interieurbekleding uit nappaleer in de kleur "Vintage Cognac".

Prijzen voor de Carlsson Diospyros starten bij 214.000 euro en kunnen oplopen tot 336.000 euro. En ja, dat zijn prijzen exclusief btw.

Recent Carlsson nieuws