Chrysler Portal Concept: elektrisch en autonoom rijden in een MPV

Vorige week ontkende Chrysler nog het bestaan van een elektrische versie van de Pacifica, maar de concept die het dan wel meebrengt naar de Consumer Electronics Show (CES) valt onder dezelfde categorie. Dit is de Portal Concept, een elektrische MPV die autonoom door het verkeer kan.
Auteur: Stijn | 04-01-2017
Met de nieuwe Pacifica speelt Chrysler relatief op veilig, maar met deze Portal Concept bewijzen de Amerikanen dat ze wel degelijk bezig zijn met de toekomst. De conceptuele MPV heeft de zogeheten 'Millennials' als voornaamste doelgroep. Dubbele schuifdeuren en makkelijk neer te klappen of verwijderbare zetels maken de Portal Concept erg praktisch. Het interieur is minimalistisch aangekleed met een futuristisch stuur en bovenaan een groot scherm over de volledige breedte van het dashboard. Een uit de kluiten gewassen touchscreen is het enige element dat overblijft van de traditionele middenconsole. Verder heeft Chrysler maar liefst 10 aansluitingen voor mobiele apparaten voorzien.

In de vloer van de Portal Concept zit een 100 kWh accupakket verwerkt die een actieradius van ongeveer 400 kilometer moet mogelijk maken. Het opgewekte vermogen komt via een elektromotor bij de voorwielen terecht. Wie een verre trip plant, kan de batterijen van de MPV in 20 minuten opladen tot een bereik van 241 kilometer.

Recent Chrysler nieuws

Chrysler geeft 300 een facelift

Chrysler geeft 300 een facelift

Chrysler beleeft momenteel hoogdagen in Amerika. Om de verkopen nog een extra boost te geven krijgt de 300 nu een ...