DS 7 Crossback is nieuwe premium crossover

DS 7 Crossback is nieuwe premium crossover
Auteur: Stijn
04-03-2017

DS heeft het de laatste maanden moeilijk om de verkoopcijfers op peil te houden. Dat is niet geheel onlogisch want zowel de DS 3, 4 als 5 gaan al even mee. Het premiummerk van PSA plant echter een groot modellenoffensief en deze DS 7 Crossback mag de spits afbijten.

DS wil zich als premiummerk van PSA profileren en moet dus opboksen tegen de gevestigde waarden uit Duitsland. De Fransen halen dan ook alles uit de kast om de DS 7 zo luxueus mogelijk aan te kleden. Dat betekent veel chroom aan de buitenzijde en een Active Led Vision systeem dat de verlichting aanpast naargelang de rijomstandigheden.

De aankleding van het interieur verschilt naargelang de gekozen “Inspiration” (Bastille, Rivoli, Faubourg, Opéra of Performance Line). Zowel een DS 7 met leder, hout of alcantara behoort zo tot de mogelijkheden. De crossover beschikt over twee displays waarvan het eerste exemplaar dienst doet als digitaal instrumentarium en het tweede op de middenconsole instaat voor de bediening van het infotainmentsysteem.

Verder zijn heel wat innovatieve snufjes aanwezig in de crossover. Dankzij Connected Pilot is de crossover in staat om een andere wagen binnen het rijvak op gepaste afstand te volgen en dat bij snelheden tot 180 km/h. De Park Pilot maakt dan weer autonoom parkeren mogelijk. De bestuurder dient enkel de Park knop in te duwen en aan te geven hoe hij de wagen wil laten parkeren (vb: parallel met de rijbaan). De DS 7 neemt daarop het stuur en de pedalen over. Het veiligheidspakket bestaat uit Night Vision, Driver Attention Monitoring, Active Led Vision, Active Monitoring of Blind Spots, Automatic Emergency Braking en Extended Recognition of Signage.

De DS 7 is voorlopig verkrijgbaar met vijf motoren. De instapversie bij de benzinemotoren is de PureTech 130 S&S met manuele zesbak. Andere opties zijn de THP 180 S&S of THP 225 S&S, beiden gekoppeld aan een 8-traps automaat. De twee beschikbare dieselmotoren zijn de BlueHDi 130 S&S waarbij klanten kunnen kiezen tussen een manuele zesbak of 8-traps automaat en de BlueHDi 180 steeds in combinatie met de 8-traps automaat. In 2019 voegt DS de E-Tense toe aan het gamma, een DS 7 plug-in hybride met een 200 pk sterke benzinemotor en bijgestaan door twee elektromotoren van elk 109 pk. Één van die elektromotoren is geplaatst bij de achteras wat betekent dat de vier wielen zullen aangedreven worden. Elektrisch rijden moet dankzij het 13 kWh accupakket mogelijk zijn over een afstand van 60 kilometer.

>>  Nieuws over DS

>>  Verkoopcijfers Goldschmitt

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbriefMeer DS nieuws

Dit is het nieuwe vervoermiddel van Emmanuel Macron
16-05-2017
DS verrast met E-Tense Concept
27-02-2016
Nieuw front en updates voor DS 3 en DS 3 Cabrio
19-01-2016
Gefacelifte DS 4 en DS 4 Crossback zijn officieel
31-08-2015
Gelekt: vernieuwde DS 4 en DS 4 Crossback
28-08-2015
DS 5 verliest Citroën badges
16-02-2015
+