NEVS toont eerste foto's van elektrische Saab 9-3

NEVS toont eerste foto's van elektrische Saab 9-3
Auteur: Stijn
31-05-2017
Saab is ondertussen voltooid verleden tijd, maar overnemer NEVS is in het Zweedse Trollhättan nog steeds druk in de weer om de fabriek klaar te stomen voor de productie van een elektrische 9-3 EV. Vandaag verspreidt het bedrijf de eerste foto’s van de nieuwe wagen.

Eind 2015 berichtten we al over een mega-order bij NEVS op naam van het Chinese Panda New Energy. Het leasingbedrijf bestelde maar liefst 150.000 exemplaren van de elektrische 9-3, goed voor een totale waarde van 11 miljard euro. De toekomst van NEVS lijkt daarmee de komende jaren verzekerd en dat dankzij een opgewarmde 9-3 van 14 jaar oud. Het verlies van de rechten op de merknaam Saab is wellicht een kleine domper op de feestvreugde. De herboren 9-3 zal nu als NEVS door het leven gaan en verschijnt, als we de foto’s mogen geloven, als Sedan en avontuurlijke 9-3X.

NEVS is verder behoorlijk karig met informatie. Het deelt enkel mee dat de 9-3 een actieradius van 300 kilometer krijgt en beschikt over een WiFi-hotspot. Ook een heuse interieurfilter zal inbegrepen zijn.

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief