Kona voor en komt zustermerk Kia nu aanzetten met de Stonic."> Nieuwe Kia Stonic moet zorgen voor doorbraak in B-SUV segment - Autotijd.be

Nieuwe Kia Stonic moet zorgen voor doorbraak in B-SUV segment

Nieuwe Kia Stonic moet zorgen voor doorbraak in B-SUV segment
Auteur: Stijn
21-06-2017
Het segment van de compacte crossovers en SUV’s lijkt wekelijks aan te groeien met nieuwe modellen. Zo stelde Hyundai vorige week de Kona voor en komt zustermerk Kia nu aanzetten met de Stonic.

De verkoopcijfers bewijzen maand na maand dat crossovers nog niet over hun hoogtepunt heen zijn. Reden genoeg voor Kia en Hyundai om met hun eigen crossover-duo de concurrentie aan te gaan met de gevestigde waarden. Het uiterlijk van de nieuwe Stonic is geen verrassing. Naast de kenmerkende Tigernose-grille moet de Stonic vooral een hippe uitstraling hebben. Kia zet dan ook in op het aanbieden van heel wat mogelijke kleurcombinaties en andere personaliseringsmogelijkheden zowel voor het exterieur als interieur.

Kia levert de Stonic met vier motoren die steeds gekoppeld zijn aan een manuele versnellingsbak. De enige beschikbare benzinemotor met turbo is de 1.0 T-GDI met 120 pk. Atmosferische alternatieven zijn de 1.25 MPI en de 1.4 MPI. Dieselrijders zijn aangewezen op de 1.6 liter krachtbron.

De standaarduitrusting van de Stonic bestaat onder meer uit Electronic Stability Control (ESC) en Vehicle Stability Management (VSM). Functies inbegrepen in dat laatste pakket zijn Torque Vectoring by Braking, Straight Line Stability en Cornering Brake Control. Ook het infotainmentsysteem is helemaal bij de tijd met ondersteuning voor Apple CarPlay en Android Auto.

>>  Meer nieuws over Kia

>>  Bekijk de verkoopcijfers voor Kia

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbriefGerelateerd nieuws

Kia geeft alle details over nieuwe Picanto vrij
16-02-2017
Nieuwe Stinger GT is snelste en meest luxueuze Kia ooit
08-01-2017
Kia Picanto onthuld als sportieve GT-Line
04-01-2017
Kia toont eerste schetsen van nieuwe Picanto
22-12-2016
Kia haalt doek van nieuwe Rio
01-09-2016
Kia toont Optima Sportswagon in Genève
17-02-2016
+