Maserati GranTurismo: 10 jaar oud, maar springlevend

Maserati GranTurismo: 10 jaar oud, maar springlevend
Auteur: Stijn
28-06-2017
Deze ochtend vormde het gebouw van de New York Stock Exchange het decor van de onthulling van de opgefriste Maserati GranTurismo. Voorlopig staat de teller al op meer dan 37.000 verkochte exemplaren. Een nieuwe opfrisbeurt moet de GranTurismo nog een laatste keer in de schijnwerpers zetten.

Door het succes van de Levante en de Ghibli zouden we haast vergeten dat Maserati ook nog de GranTurismo in de aanbieding heeft. De stijlvolle vierzits-coupé is echter al sinds 2007 op de markt en dus begint de vraag naar de wagen sterk af te nemen. Een opvolger staat wel degelijk op de planning, maar is nog niet voor meteen. Een laatste facelift moet de verkopen van de GranTurismo opnieuw wat opkrikken.

Maserati gaat de GranTurismo in twee uitvoeringen leveren, namelijk de MC (Maserati Corse) en Sport. Beiden krijgen een nieuwe Sharknose-grille die geïnspireerd is op de bloedmooie Alfieri Concept. Verder worden de luchtinlaten een maatje groter en is de achterbumper opnieuw ontworpen.

De Italianen gingen ook aan de slag met het interieur. De geüpdatete middenconsole is daar het grootste nieuws. Het infotainmentsysteem wordt bediend via een 8,4-inch groot display en is compatibel met Android Auto en Apple CarPlay. Tenslotte zorgt Maserati voor een nieuw audiosysteem van Harman Kardon.

De prestatiecijfers van de 4.7 liter V8 zijn verbeterd. De verschillen tussen de Sport en MC uitvoering zijn wel verwaarloosbaar klein. Zo werkt de GranTurismo Sport een sprint van 0 naar 100 km/h af in 4,8 seconden en ligt de topsnelheid op 299 km/h. De GranTurismo MC is iets lichter en heeft daardoor een 0-100 tijd van 4,7 seconden en doorbreekt als alles goed gaat net de grens van 300 km/h.

>>  Meer nieuws over Maserati

>>  Bekijk de verkoopcijfers voor Maserati

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbriefGerelateerd nieuws

Zesde generatie Maserati Quattroporte klaar voor tweede deel van carrière
13-06-2016
530 pk sterke V8 in Maserati Levante wordt mogelijk realiteit
22-04-2016
Maserati Levante is officieel
04-03-2016
Maserati geeft eerste foto's van Levante vrij
20-02-2016
Patentschetsen tonen nieuwe Maserati Levante
20-05-2015
+