ABT maakt Audi RS 3 Sportback en Berline nog sportiever

Auteur: Stijn
10-11-2017
Bij de onthulling van de RS 3 Berline nu één jaar geleden verblijdde Audi de wereld met de vernieuwde 2.5 liter vijfcilinder motor. Het blok was voortaan goed voor 400 pk en zou enkele maanden later ook zijn weg vinden naar de RS 3 Sportback. Werk aan de winkel dus voor ABT want hun RS 3 was nog gebaseerd op de 367 pk sterke versie.

De pre-faceliftversie van de ABT RS 3 Sportback beschikte al over 430 pk en dus zien de Duitsers na de upgrade van Audi opnieuw ruimte voor verbetering. Enkele aanpassingen aan de Engine Control Unit (ECU) doen het vermogen van de RS 3 Berline en Sportback stijgen tot 460 pk zonder negatieve gevolgen voor de betrouwbaarheid van de motor en het brandstofverbruik. Verder zorgt ABT voor een stabilisatorstang en nieuwe vering. Een in hoogte verstelbare ophanging wordt nog ontwikkeld.

Op vlak van wielen heeft ABT voor elk wat wils. Zowel DR, ER-C, ER-F als FR wielen van 19- of 20-inch behoren tot de mogelijkheden. Daarachter gaan krachtigere remmen schuil. Twee dubbele, matzwarte uitlaatpijpenFoto’s van het interieur krijgen we voorlopig niet, maar ABT belooft koolstofvezel accenten, instapverlichting, een badge op de versnellingspook en een start/stop-knop.

Meest recent

Meer ABT nieuws

ABT Aerokit voor nieuwe Audi SQ5
ABT Golf VII R is een echte pocket rocket
Skoda Octavia RS doorbreekt grens van 300 pk dankzij ABT
425 pk voor nieuwe Audi SQ5 na bezoek aan ABT
Audi RS5 Coupé van ABT doorbreekt grens van 500 pk
ABT onthult alternatief voor Audi R8 V10 plus
+