Renntech doet de Mercedes-AMG GT R

Renntech houdt zich uitsluitend bezig met AMG-producten en was dus maar wat blij toen Mercedes-AMG vorig jaar met de GT R op de proppen kwam. Hun eigen versie van de snelle coupé nu klaar en maakt best veel indruk.
Auteur: Stijn | 13-11-2017
De Mercedes-AMG GT R kwam tot leven op de Nürburgring , a.k.a de groene hel, maar Renntech besloot dat een feloranje kleur ook niet zou misstaan. De coupé trekt zo meteen alle aandacht naar zich toe, maar eigenlijk is de opvallende kleur slechts bijzaak.

Dat laatste blijkt wanneer we de specs overlopen. Aanpassingen aan het ECU, nieuwe Blow Off Valve Adapters, andere luchtfilters en een upgrade voor de turbo’s zorgen voor een vermogen van 772 pk en maximumkoppel van 857 Nm. Wie een standaard AMG GT R koopt moet tevreden zijn met 585 pk en 700 Nm.

Renntech belooft dat de coupé na een bezoek aan hun werkplaats slechts 3 seconden nodig heeft voor een sprint van 0 naar 100 km/h. Het is een Amerikaans bedrijf dus kan ook een "quarter mile" tijd niet ontbreken. De AMG GT R doet er 10,7 seconden over en haalt een snelheid van 219 km/h, weliswaar met behulp van Michelin Cup Sport 2 banden.


Recent Renntech nieuws

Matgrijze Renntech S63 AMG Coupé op velgen van ADV.1

Matgrijze Renntech S63 AMG Coupé op velgen van ADV.1

De Mercedes S63 AMG Coupé beschikt standaard al over een 5.5 liter V8 met 577 pk. Ruim voldoende natuurlijk, maar Renntech weet dat vermogen via chiptuning zeer eenvoudig op te krikken tot maar ...