Singer onthult Porsche 911 DLS op basis van 964 generatie

Auteur: Stijn
14-11-2017
Bedank de heer Scott Blattner maar voor bovenstaand pareltje, want hij is de man met het lumineuze idee om zijn Porsche 964 uit 1990 onder handen te laten nemen door Singer. Hij stapte naar het bedrijf met het idee voor een lichtgewicht 911 met hoogstaande technologie uit de autosport.

Singer was wel te vinden voor het plan van Blattner en ging prompt een samenwerking aan met Williams Advanced Engineering en enkele andere technische partners zoals Michelin, Brembo en BBS Motorsport. Autocoureur Marino Franchitti en journalist Chris Harris werden uitgenodigd om de dynamiek van de wagen op punt te zetten.

Het resultaat zijn enkele nieuwe mogelijkheden op gebied van de restauratie en wijzigingen voor de Porsche 911 onder de noemer DLS. Dat staat voor "Dynamics and Lightweighting Study".

De eerste Singer 911 met DLS gaat uiteraard naar Scott Blattner. Het exemplaar is gespoten in de Absinthe, een groene kleur die ook in het interieur terugkeert in combinatie met Blood Orange. De aandrijflijn bestaat uit een atmosferische, luchtgekoelde, zescilinder boxermotor met 500 pk van Williams Advanced Engineering. Hewland zorgt voor een lichtgewicht 6-versnellingsbak uit magnesium.

Naast de ontwikkeling van de motor nam Williams ook de aerodynamica van het koetswerk en de bodemplaat onder de loep. Verder krijgt de 911 een andere ophanging, Pilot Sport Cup 2 banden van Michelin, 18-inch magnesium monobloc wielen van BBS, lichtgewicht remmen van Brembo. Dankzij het gebruik van lichtgewicht materialen zoals magnesium, titanium en koolstofvezel duikt het gewicht van de Singer 911 net onder 1.000 kilogram.

Het goede nieuws is dat Singer nog 74 andere Singers gaat uitrusten met de ontwikkelde DLS technologieën. Een prijskaartje voor het eindresultaat geeft het Amerikaans bedrijf niet vrij. Veel hangt dan ook af van de specifieke wensen van de klant. De restauratie van elke Porsche 964 zal plaatsvinden bij Williams in het Engelse Oxfordshire.

Meest recent

Meer Singer nieuws

Twee nieuwe meesterwerken: Singer 911 North Carolina en Florida
Porsche 911 Manchester is nieuw meesterwerk van Singer
Vergaap je aan de Singer Porsche 911 Targa
Singer Porsche 911 Virginia bewijst dat perfectie bestaat
+