Kia blikt vooruit met Niro EV Concept

Auteur: Stijn
10-01-2018
Kia heeft momenteel al een hybride en plug-in hybride Niro in het gamma, maar het merk heeft nog meer plannen voor hun crossover. Op de CES in Las Vegas tonen ze de Niro EV Concept, de voorbode van een elektrische variant.

Concerngenoot Hyundai neemt de leiding in alternatieve aandrijflijnen met een doelstelling van 18 groene wagens tegen 2025, maar ook Kia is ambitieus. Zestien groene wagens wil het de komende 7 jaar lanceren en één van de speerpunten wordt een elektrische variant van de Kia Niro. Op de Consumers Electronics Show in Las Vegas staat alvast de Niro EV Concept te blinken. Een accu van 64 kW en een 205 pk sterke elektromotor moet zorgen voor een rijbereik van zo’n 380 kilometer.

De Niro EV is nog een eind verwijderd van productie en dat blijkt wel uit het koetswerk. Vooraan vervangt een display de overbodig geworden grille. Op de CES verschijnt daarop eenvoudigweg "Hello, CES" als boodschap, maar de bedoeling is dat de Niro via dit scherm makkelijk kan communiceren met andere weggebruikers. Het interieur houdt Kia geheel volgens de huidige trend erg minimalistisch. Een nieuwe veiligheidsfunctie is Active Pedestrian Warning System, een systeem waarbij camera’s personen kunnen opmerken en een geluidsignaal laten horen indien een gevaarlijke situatie ontstaat.

Meest recent

Meer Kia nieuws

Toekomstige Kia Cee'd werpt camouflage af
Nieuwe Kia Picanto X-Line: A-segmenter als stoere crossover
Nieuwe Kia Stonic moet zorgen voor doorbraak in B-SUV segment
Kia geeft alle details over nieuwe Picanto vrij
Nieuwe Stinger GT is snelste en meest luxueuze Kia ooit
Kia Picanto onthuld als sportieve GT-Line
+