Facelift voor MINI 3-deurs, 5-deurs en Cabrio

Auteur: Stijn
10-01-2018
MINI start 2018 met een opfrisbeurt voor de 3-deurs, 5-deurs en Cabrio. De wijzigingen blijven beperkt, maar toch weet de wagen zich dankzij enkele opvallende accenten te onderscheiden van zijn voorganger.

Vooraan zorgt MINI voor andere halogeenkoplampen met een zwart accent en de optionele, adaptieve ledkoplampen zijn uitgerust met Matrix-technologie. Dit verbetert het zicht zonder medeweggebruikers daarbij te verblinden. Opvallender zijn de nieuwe led-achterlichten met Union Jack-design, een knipoog naar de Britse oorsprong van het merk. MINI introduceerde dit element al op de John Cooper Works GP Concept, maar nu haalt het dus effectief het productiestadium.

Klanten kunnen kiezen uit drie nieuwe koetswerkkleuren, namelijk "Emerald Grey", "Starlight Blue" en "Solaris Orange". Op de motorkap en achterklep prijkt voortaan het nieuwe, tweedimensionale merklogo. Verder is het gamma aan 17-inch lichtmetalen velgen opgefrist. Wie zijn MINI wat stoerder wil, kan het Piano Black exterieurpakket aanvinken. De chroomkleurige omlijsting rond de lichtunits en grille wordt dan uitgevoerd in hoogglanzend zwart. Meer personaliseringsopties zijn mogelijk via het nieuwe MINI Yours Customised-programma. Klanten kunnen hierbij accessoires van een eigen design voorzien. Je naam laten graveren in de omlijsting van de knipperlichten opzij of de decoratieve interieurpanelen aan de passagierszijde van een persoonlijke touch voorzien, het kan allemaal.

Op de motorenlijst maakt de 1.2 liter grote driecilinder bij de MINI One en One First plaats voor een exemplaar van 1.5 liter waardoor het beschikbare koppel met 10 Nm toeneemt. Schakelen gebeurt, afhankelijk van de motor, via een manuele zesbak, de nieuwe 7-traps Steptronic automaat met dubbele koppeling of de eveneens nieuwe 8-traps Steptronic automaat. Volgens MINI hebben hun ingenieurs tal van wijzigingen doorgevoerd aan de motoren, zowel op vlak van de turbo, olietoevoer, electronica, het koelsysteem als het uitlaatsysteem. Om gewicht te besparen maakt MINI voor de afdekkap van de motor gebruik van CFRP (carbon fiber reinforced plastic).

Meest recent

Meer MINI nieuws

MINI toont John Cooper Works GP Concept in Frankfurt
Nieuwe MINI Countryman John Cooper Works is 231 pk sterke crossover
Nieuwe MINI Countryman: groeischeut en ook als plug-in hybride
Officieel: MINI Clubman John Cooper Works
Toekomstmuziek: de MINI Vision Next 100 concept
Nieuwe MINI Seven is een knipoog naar het verleden
+

MINI fotospecials

MINI Countryman John Cooper Works beleeft wereldpremière in Shanghai