Lada 4x4 Vision blikt vooruit op nieuwe Niva

Lada heeft op de internationale autoshow van Moskou de 4x4 Vision voorgesteld, een concept die op termijn moet leiden tot een opvolger van de iconische Niva.
Auteur: Stijn | 30-08-2018
Ondanks zijn hoge leeftijd staat de Lada Niva nog steeds in de verkooplijsten van een aantal Europese landen. In Duitsland worden er bijvoorbeeld elke maand nog meer dan honderd nieuwe Niva’s ingeschreven, niet slecht voor een wagen die stamt uit 1977. Toch komt er net als bij de G-Klasse en Defender weldra een moment dat de Niva plaats moet maken voor een gloednieuwe SUV en die zou wel eens wat trekjes kunnen hebben van de nieuwe 4x4 Vision.

Lada kiest duidelijk voor een modern ontwerp dat sterk aansluit bij de Vesta en Xray, met de kenmerkende grille en opvallende vouwen in de zijkant van het koetswerk. Toch zijn er ook designelementen die verwijzen naar de Niva, zoals de richtingaanwijzers boven de koplampen en korte overhangen die de wagen uitermate geschikt maken voor het zwaardere terreinwerk. Terwijl de meeste concepts tegenwoordig uitgerust worden met een elektromotor kiest Lada bij de 4x4 Vision nog voor een verbrandingsmotor. Het vermogen wordt uiteraard naar de vier wielen gestuurd.


Recent Lada nieuws