Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio voor Italiaanse Carabinieri

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio voor Italiaanse Carabinieri
Auteur: Stijn
06-05-2016
Ze hebben er lang op moeten wachten, maar nu kan de Italiaanse Carabinieri de trouwe Alfa Romeo 159 eindelijk aan de kant schuiven en inruilen voor een nieuwe Giulia. Daar blijft het echter niet bij want ook twee exemplaren van de Giulia Quadrifoglio komen de politiediensten versterken.

Enkele jaren geleden schafte de Carabinieri al twee exemplaren van de Lotus Evora S aan, maar de nieuwe Giulia Quadrifoglio is met zijn 510 pk nog een stuk krachtiger. Slechts enkele Carabinieri zullen na een speciale rij-opleiding door de instructeurs van Alfa Romeo achter het stuur van de wagens mogen kruipen. Op motorisch vlak zijn de Alfa’s identiek aan de standaardversie. Dat betekent dat er onder de kap een 2.9 liter twin-turbo V6 ligt met 510 pk, goed voor een 0-100 tijd van 3,9 seconden. Wel zijn er andere aanpassingen zoals de led-zwaailichten op het dak en de camera’s en tablets in het interieur.

FCA mag dit jaar zo’n 800 wagens leveren aan de Italiaanse politiediensten. Bij de deal zijn niet alleen Alfa Romeo’s betrokken, maar ook exemplaren van de Jeep Renegade en Fiat Panda 4x4.

Gerelateerd nieuws

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio pakt ronderecord op Nürburgring
Alfa Romeo Stelvio krijgt rijkelijk uitgeruste First Edition
Dit is de nieuwe aanwinst van voetballer Mario Balotelli
Standaardversie van Alfa Romeo Stelvio verschijnt op Italiaanse tv
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio is officieel
Alfa Romeo Giulia Sportwagon in aantocht
+

Gerelateerde fotospecials

Alfa Romeo geeft nieuwe stapel foto's vrij van Giulia Quadrifoglio Verde
19-11-2015
Heerlijke fotospecial van Alfa Romeo 4C Spider
02-05-2015