Nieuwe TechArt GTstreet R is groene gifkikker met 640 pk

Nieuwe TechArt GTstreet R is groene gifkikker met 640 pk
Auteur: Stijn
07-11-2016

TechArt heeft altijd een heel eigen visie op het modelgamma van Porsche. Hun meest bekende wapenfeit is wellicht de Magnum op basis van de Cayenne, maar ook met de nieuwe 911 Turbo weet de Duitse tuner wel raad.

De laatste nieuwe creatie van TechArt krijgt de naam GTstreet R en is gebaseerd op de Porsche 911 Turbo en Turbo S. De tuner ging vrij drastisch te werk want vrijwel alle koetswerkpanelen zijn vervangen door koolstofvezel exemplaren. Vooraan zien we een nieuwe voorbumper met splitter en ook de achterbumper moet wijken voor een exemplaar van TechArt. Een forse achtervleugel en een diffuser zorgen tenslotte voor extra downforce.

Tegen alle verwachtingen in resulteert het werk van TechArt niet automatisch in flink verbeterde prestaties voor de 911 Turbo. Daarvoor dien je namelijk de motorische upgrade aan te vinken en die is optioneel. Het vermogen van zowel de 911 Turbo (540 pk) als de Turbo S (580 pk) neemt hierdoor toe tot 640 pk terwijl het maximaal koppel naar 880 Nm stijgt. Toch zouden we aanraden om nog even te wachten met aanpassingen aan het motorische gedeelte, want TechArt komt begin volgend jaar nog aanzetten met een stevigere upgrade die de specs naar 720 pk en 920 Nm brengt.

Gerelateerd nieuws

TechArt lanceert nieuwe powerkit voor Porsche 911 Carrera S en Turbo S modellen
TechArt breidt gamma uit met Magnum Sport
Vernieuwde TechArt Magnum wordt showsteler op Essen Motor Show
TechArt bouwt Porsche Cayenne Turbo om tot Magnum met 700 pk
+

Gerelateerde fotospecials

Porsche 911 Turbo S van TechArt is een plaatje
18-10-2015