Mercedes-AMG C 63 S Break heeft 801 pk dankzij Wimmer RST

Mercedes-AMG C 63 S Break heeft 801 pk dankzij Wimmer RST
Auteur: Stijn
09-07-2017
Opvallend is het wel, de groene wrap voor deze Mercedes-AMG C63 S break van Wimmer RST. Toch is niet het uiterlijk de troef van de wagen, maar wel de forse upgrade onder de motorkap.

Het is de eerste keer dat Wimmer RST hier bij Autotijd.be aan bod komt, maar we zullen de Duitse tuner niet snel opnieuw uit het oog verliezen. Het standaardvermogen van de C 63 S bedraagt 510 pk, maar wordt opgetrokken tot maar liefst 801 pk. Het maximaal koppel gaat er met een stijging van 700 naar 900 Nm eveneens sterk op vooruit. Verder komt de door Mercedes-AMG elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h te vervallen, in de versie van Wimmer RST haal je maximaal 320 km/h. In theorie zijn nog hogere snelheden mogelijk, maar in praktijk zouden de banden dat niet meer aankunnen.

De aangepakte C 63 AMG S begeeft zich met die cijfers in supercar-territorium en dat is volgens Wimmer te danken aan betere turbo’s en luchtfilters, wijzigingen aan de intercooler en een extra waterpomp. Daarnaast moet het standaard uitlaatsysteem wijken voor een roestvrij stalen exemplaar uit eigen huis. Als kers op de taart monteert Wimmer RST een KW schroefkit. Het prijskaartje voor dit alles? Bijna 30.000 euro bovenop de aanschafprijs voor een C 63 AMG S.