BMW plaagt met nieuwe X2

BMW plaagt met nieuwe X2
Auteur: Stijn
12-08-2017
BMW lijkt volledig klaar met de ontwikkeling van de nieuwe X2. Toch wacht het merk nog even het einde van de zomerperiode af om het doek van de Sports Activity Coupé te halen. Als teaser krijgen we alvast een reeks foto's van een gecamoufleerd exemplaar voorgeschoteld.

Niches vullen, daar staat BMW nu al een klein decennium voor bekend en de honger van de Beierse constructeur is nog steeds niet gestild. Het laatste nieuwe familielid in het gamma wordt de X2.

Dat er familie-uitbreiding zat aan te komen bij BMW werd reeds in het najaar van 2016 duidelijk met de voorstelling van de Concept X2. Normaal staan de even nummers bij BMW voor coupé-achtigen van de SUV's met oneven nummer. Kijk maar naar de X4 en X6. Bij de X2 ligt dat iets anders want hoewel het model volgens BMW tot de groep van Sports Activity Coupés behoort, is van een sterk aflopende daklijn geen sprake. Wel is duidelijk dat de kleine SUV in de markt zal worden gezet als een sportiever alternatief voor de X1.

De officiële onthulling van de X2 staat voor zeer binnenkort op het programma. De crossover live bewonderen kan in september tijdens de autoshow van Frankfurt.

Gerelateerd nieuws

BMW i Vision Dynamics is voorbode van elektrische Gran Coupé
BMW Concept X7 is voorbode van nieuw vlaggenschip
Facelift voor BMW i3, toevoeging sportieve i3S
BMW haalt doek van nieuwe M5
BMW Concept Z4 is voorbode van nieuwe roadster
BMW druk in de weer met toekomstige M8 GTE
+

Gerelateerde fotospecials

BMW Lanceert X6 M Sport Edition
12-10-2017
BMW M8 GTE klaar voor racedebuut
25-09-2017
BMW M2 Coupé in het nieuw
13-05-2017