Eerste Donkervoort D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition verlaat fabriek

Auteur: Stijn
08-09-2017
Bij Donkervoort wordt op dit ogenblik de D8 GTO RS in elkaar geschroefd. De eerste twintig exemplaren zijn ondertussen geleverd aan de klanten. Recent verliet ook de eerste D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition de fabriek in Nederland. Het koetswerk van die speciale editie is volledig opgebouwd uit zichtkoolstof waardoor de vezelstructuur van het materiaal zichtbaar blijft. Het eerste exemplaar is extra uniek door een transparante lak-technologie die de RS een blauwe kleur geeft.

De D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition maakt gebruik van een 2.5 liter R5 TFSI motor en snelt in 2,7 seconden van 0 naar 100 km/h. Zowel het koetswerk als het interieur bestaat vrijwel volledig uit koolstofvezel. Dat mag je vrij letterlijk nemen want zelfs het contactslothuis, de gordel en rollbar-afdekking en de koplampbehuizing zijn uit zichtkoolstof vervaardigd. Nadien wordt bij elke D8 GTO RS Bare Naked Carbon Edition een transparante UV-laklaag aangebracht zodat het koolstofvezel patroon zichtbaar blijft. Wie én zichtkoolstof én een kleur wil op zijn Donkervoort kan bovendien een kleurenpigment laten toevoegen zoals gebeurd is bij het exemplaar op bovenstaande foto’s.

Liefhebbers die nog een standaard D8 GTO RS willen aanschaffen vissen achter het net. De oplage blijft namelijk beperkt tot veertig exemplaren en is volledig uitverkocht. Wie toch nog een RS aan zijn wagenpark wil toevoegen is automatisch aangewezen op de Bare Naked Carbon Edition. Snel zijn is opnieuw de boodschap, want met amper 15 exemplaren is het een heel exclusief beestje. De vanafprijs bedraagt 182.000 euro (excl. btw).

Gerelateerd nieuws

Allereerste Donkervoort D8 GTO RS in België gaat naar Tom Boonen
Groei van Donkervoort zet zich door: nieuwe dealer en servicepunt in België
Donkervoort onthult Bare Naked Carbon Edition and Race Edition van D8 GTO-RS
Donkervoort D8 GTO-RS is lichtste en snelste GTO ooit
Donkervoort D8 GTO-S: volbloed sportwagen met meer comfort
Meer exemplaren van Donkervoort D8 GTO Bare Naked Carbon Edition
+