BMW M8 GTE klaar voor racedebuut

Auteur: Stijn
25-09-2017
BMW maakt vaart met de nieuwe 8 Reeks. Amper vier maanden geleden verblijdde BMW de wereld met een concept en nu kunnen we kennismaken met de eerste productievariant die vanaf volgend jaar heel wat kilometers zal maken: de BMW M8 GTE.

Dit is het wapen waarmee BMW vanaf volgend jaar in het World Endurance Championship (WEC) de strijd wil aangaan met gevestigde waarden zoals de Ferrari 488 GTE en Porsche 911 RSR. Dat betekent dat we de M8 GTE dus ook op het Circuit de la Sarthe aan het werk zullen zien voor de 24 uren van Le Mans. De raceversie beschikt over een V8 met TwinPower Turbo technologie waarvan de cilinderinhoud wegens het reglement van het WEC is teruggeschroefd tot een capaciteit van 4.0 liter. Schakelen gaat via een sequentiële, 6-traps race versnellingsbak. Het vermogen bedraagt meer dan 500 pk terwijl het gewicht van de 4,980 meter lange en 2,046 meter brede M8 GTE beperkt blijft tot amper 1.220 kilogram.

De M8 GTE is niet alleen interessant voor liefhebbers van de autosport. Bepaalde onderdelen zullen we namelijk in ongewijzigde vorm op de gewone 8 Reeks terugzien. Zo krijgen we een definitief beeld van de daklijn en lichtunits. Beiden blijven redelijk trouw aan de Concept 8 Reeks. De TwinPower V8 van de GTE zal zijn opwachting maken in de toekomstige M8, maar krijgt daar naar alle waarschijnlijkheid een cilinderinhoud van 4,4 liter, naar analogie met de pas geïntroduceerde M5.

Recente fotospecials

Gerelateerd nieuws

Wereldpremière in Brussel: de vernieuwde BMW 2 Reeks Active Tourer en Gran Tourer
BMW toont nieuwe i8 Roadster en opgefriste i8 Coupé
Nieuwe BMW M3 CS is 460 pk sterke berline
M Performance Parts voor nieuwe BMW M5
BMW X2 is officieel
BMW i Vision Dynamics is voorbode van elektrische Gran Coupé
+

Gerelateerde fotospecials

BMW stelt nieuwe M5 MotoGP Safety Car voor
BMW Lanceert X6 M Sport Edition
BMW plaagt met nieuwe X2