Dit zijn de beste Garmin dashcams in 2024

Door Stijn Roggeman, laatst bijgewerkt op 27-02-2020
Dit zijn de beste Garmin dashcams in 2024

Garmin kennen we als gerenommeerd merk voor alles wat te maken heeft met navigatie. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat het bedrijf zich inmiddels gestort heeft op de wereld van de dashcams. In mei 2019 haalde Garmin het doek van hun nieuw gamma dat nu bestaat uit vier dashcams met elk hun specialiteiten. Maar wat is nu de beste Garmin dashcam voor jou? Je leest het in onderstaande gids met alle details, onderlinge verschillen en belangrijke aandachtspunten.

Beste Garmin dashcams 2024: overzicht

  1. Garmin Dash Cam 66W: Quad HD dashcam met beeldhoek van 180°, wifi, GPS en LCD-scherm
  2. Garmin Dash Cam 56: Quad HD dashcam met beeldhoek van 140°, wifi, GPS en LCD-scherm
  3. Garmin Dash Cam 46: Full HD dashcam met beeldhoek van 140°, wifi, GPS en LCD-scherm
  4. Garmin Dash Cam Mini: Compacte Full HD dashcam met beeldhoek van 140° en wifi

Beste Garmin dashcams in 2024

Hieronder vind je de complete gids voor de beste Garmin dashcams in 2024 met de belangrijkste informatie over elk product.

1. Garmin Dash Cam 66W

Quad HD dashcam met beeldhoek van 180°, wifi, GPS en LCD-scherm.

Garmin Dash Cam 66W in 2024

De 66W is het huidige topmodel van Garmin. Het is de enige dashcam van het merk die filmt met een beeldhoek van 180 graden ( de letter "W" in de naam staat voor Wide). Je filmt dus niet alleen alles wat voor je wagen gebeurt, maar ook alles wat zich naast de voorzijde van je wagen afspeelt. Voor het verzamelen van zoveel mogelijk bewijsmateriaal is dat een positieve zaak, het enige nadeel hierbij is dat je te maken krijgt met het zogenaamde "fish-eye"-effect waarbij de beelden wat bolvormig worden. Stoort je dat, dan scroll je beter meteen door naar onze info over de Garmin 56.

Met zijn videoresoluties van 1440p (QHD) aan 30 frames per seconde (fps) en 1080p (Full HD) aan 60 fps gaat deze camera volop de concurrentie aan met de topklasse Nextbase dashcams. Bovendien beschikt de 66W over "Garmin Clarity HDR", een technologie die ook in situaties met weinig licht voor duidelijke beelden zorgt.

De Garmin 66W beschikt eveneens over een parkeermodus. Wanneer je de motor van je wagen stillegt wordt deze functie geactiveerd. Van zodra de sensor in de dashcam dan een beweging detecteert, wordt er een opname gestart. Let echter wel op: als je van deze functie wil gebruikmaken, moet je de "parking mode cable" van Garmin nog apart bestellen. Die ontbreekt namelijk in de doos.

Wat ook ontbreekt is een Micro SD-kaart. Die moet je dus nog apart aankopen. Kies hierbij voor één van de bekende merken en snelheidsklasse 10.

De Garmin 66W heeft hetzelfde ontwerp als de goedkopere 56 en 46 modellen. Dat drukt ongetwijfeld de productiekosten voor Garmin, maar leidt jammer genoeg tot het ontbreken van een touchscreen bij het topmodel, iets waar concurrent Nextbase wel mee uitpakt vanaf de 322GW en hoger. De bediening van de 66W via de knoppen aan de zijkant went echter snel en is absoluut geen reden om deze dashcam links te laten liggen. Bovendien kan je de 66W ook bedienen met je stem. Voorlopig begrijpt de dashcam wel enkel spraakcommando’s in het Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans of Zweeds.

De Garmin 66W zorgt niet alleen voor bewijsmateriaal in het geval van een ongeval, het maakt het rijden zelf ook een stuk veiliger. Zo waarschuwt de dashcam voor kop-staartbotsingen (forward collision warning), het verlaten van een rijvak (lane departure warning) en het naderen van een flitspaal.

Een leuke extra is dat Garmin zorgt voor een dubbele USB-voedingskabel. Je kan dus perfect je smartphone opladen terwijl je de dashcam van stroom voorziet.

Tenslotte nog dit: bij het eerste gebruik valt op dat de 66W al na enkele minuten erg warm wordt, ook bij video-opnames aan 1080p en 30 fps en bij een normale omgevingstemperatuur in België. Volgens Garmin is dat een gevolg van het compacte formaat van de dashcam en heeft dit verder geen nadelige gevolgen. Dit is dus niets om je zorgen over te maken.

Bekijk de Garmin Dash Cam 66W in deze webshop(s):

2. Garmin Dash Cam 56

Quad HD dashcam met beeldhoek van 140°, wifi, GPS en LCD-scherm.

Garmin Dash Cam 56 in 2024

Mensen die de beeldhoek van 180 graden bij de Garmin 66W overdreven vinden komen automatisch terecht bij de Garmin 56. Deze dashcam filmt, net zoals de meeste dashcams in deze prijsklasse, in een beeldhoek van 140 graden. Dit is ruim voldoende om de volledige rijbaan duidelijk in beeld te brengen.

Verder biedt deze dashcam alles wat je ook op de 66W vindt. De videokwaliteit is ruim voldoende met 1440p en 30 fps of 1080p en 60 fps. Met de hulp van Garmin Clarity HDR beschik je ook bij weinig licht over duidelijke opnames die bruikbaar zijn als bewijsmateriaal. Daarnaast zijn ook een GPS, bluetooth, wifi, voice control en veiligheidswaarschuwingen van de partij.

Ook op vlak van opmerkingen komt de 56 overeen met de 66W. Een micro SD kaart moet je dus apart aankopen, net zoals de voedingskabel voor de parkeermodus.

Bekijk de Garmin Dash Cam 56 in deze webshop(s):

3. Garmin Dash Cam 46

Full HD dashcam met beeldhoek van 140°, wifi, GPS en LCD-scherm.

Garmin Dash Cam 46 in 2024

Als goedkoper alternatief voor de Garmin 56 introduceert het merk de 46. Deze dashcam filmt enkel in Full HD (1080p) aan 30 frames per seconde en moet ook Garmin Clarity HDR missen. Opnames ’s nachts zullen daarom minder duidelijke beelden opleveren.

Alle andere zaken blijven wel aan boord. Zo bedraagt de beeldhoek nog steeds 140 graden, zijn er de nodige veiligheidswaarschuwingen en kan je de dashcam bedienen met je stem. Bluetooth en wifi maken het mogelijk om video’s meteen op je smartphone te bekijken en door te sturen. De inbegrepen GPS laat geen twijfel bestaan over de locatie en tijd van de opnames.

Bekijk de Garmin Dash Cam 46 in deze webshop(s):

4. Garmin Dash Cam Mini

Compacte Full HD dashcam met beeldhoek van 140° en wifi.

Garmin Dash Cam Mini in 2024

De vierde dashcam in het huidige gamma van Garmin is de Mini. Het grootste koopargument is zijn compactheid waardoor deze zwarte dashcam totaal niet opvalt achter de achteruitkijkspiegel. Nu zijn de 46, 56 en 66W ook al kleiner dan heel wat concurrenten, maar deze Mini heeft echt amper de grootte van een autosleutel. Concreet is de dashcam 5,3 cm hoog en een drietal centimeter breed en diep.

Door zijn compacte vorm mist de Garmin Mini een scherm aan de achterzijde. Wifi is echter inbegrepen dus indien nodig kan je opnames meteen overzetten naar je smartphone en ze daar bekijken. Net zoals de 46 en 56 beschikt de Mini over een groothoeklens van 140 graden die beelden vastlegt in Full HD (1080p) aan 30 fps.

Uiteraard moet deze goedkoopste Garmin dashcam ook enkele functies van de duurdere modellen missen. Het grootste gemis is wellicht een GPS waardoor opnames niet automatisch gelinkt zijn aan een locatie. Verder ontbreken de veiligheidswaarschuwingen en zijn stemcommando’s niet langer van de partij. Met het gunstig prijskaartje, Full HD opnames en zijn compacte vorm heeft de Garmin Mini echter meer dan genoeg troeven in handen.

Bekijk de Garmin Dash Cam Mini in deze webshop(s):

Meer interessante gidsen

Dit zijn de 15 goedkoopste elektrische auto's in België in 2024

Dit zijn de 15 goedkoopste elektrische auto's in België in 2024

Je hoort het vrijwel elke dag: de elektrische auto is de toekomst! Maar wat als je vandaag al een elektrische wagen wil aanschaffen? Is dat enigszins betaalbaar en krijg je voor je geld een waardig ...
Dit zijn de 5 beste tablethouders voor in de auto in 2024

Dit zijn de 5 beste tablethouders voor in de auto in 2024

Tablethouders zijn ideaal voor de kids op de achterbank bij langere autoritten. Zij kijken naar hun favoriete films of series terwijl jij kan genieten van een heerlijk rustige autorit. Het hoeft dus ...
Dit zijn de beste Lego Technic sets in 2024

Dit zijn de beste Lego Technic sets in 2024

Lego is de laatste jaren al heel wat samenwerkingen aangegaan met autofabrikanten om één van hun iconische wagens om te zetten in een Lego Technic bouwset. Maar wat zijn nu de beste Lego Technic ...
Dit zijn de beste Lego Creator Expert sets in 2024

Dit zijn de beste Lego Creator Expert sets in 2024

Lego Creator Expert biedt voor elk wat wils. De bouwsets variëren van iconische gebouwen tot de grootste vrachtschepen, maar ook voor autoliefhebbers zijn er enkele pareltjes uitgebracht. Maar wat ...
Dit zijn de beste autohouders voor je smartphone in 2024

Dit zijn de beste autohouders voor je smartphone in 2024

Autohouders voor je smartphone zijn er in verschillende vormen. Een zuignap aan de voorruit gecombineerd met een klem, een zuignap met een magneet of gewoon een onopvallende houder voor in een ...
Dit zijn de beste Nextbase dashcams in 2024

Dit zijn de beste Nextbase dashcams in 2024

Begin 2019 toonde Nextbase op de CES-beurs in Las Vegas hun Series 2 dashcams, een reeks van vijf nieuwe modellen waarmee het de hele markt kan bedienen. Maar wat is nu de beste Nextbase dashcam voor ...