Dacia stelt tweede generatie Duster voor

De Dacia Duster is ondertussen acht jaar onder ons. Hoog tijd dus voor een compleet nieuwe generatie. Het Roemeense merk houdt vast aan het gekende recept. Met meer dan één miljoen verkochte exemplaren is er dan ook weinig reden om wijzigingen door te voeren.
Auteur: Stijn | 05-09-2017
Toen Renault het Roemeense Dacia overnam en op de kaart probeerde te zetten liet het eerst de Logan op het publiek los. De budgetauto was meer dan welkom voor heel wat mensen, maar het was toch vooral de Duster die vanaf 2009 mensen de Dacia showrooms deed binnenstappen. Acht jaar later doet de SUV het nog steeds goed in de verkopen, maar hier en daar wordt de hoge leeftijd stilaan zichtbaar. Geen nood, want daar is generatie nummer twee.

Ontwerper Laurens van den Acker speelt op veilig met het ontwerp van de nieuwe Duster. We zien een iets strakker front met led-dagrijverlichting en opvallende kunststof accenten. Voor de achterlichtunits lijkt de Nederlander wel erg goed naar de Jeep Renegade gekeken te hebben. Verder blijven de wielkasten nog steeds sterk geaccentueerd en zien we daaronder banden met 17-inch velgen. De leverbare motoren voor de nieuwe Duster houdt Dacia nog even achter de hand.


Recent Dacia nieuws

Dacia Logan MCV nu ook als avontuurlijke Stepway

Dacia Logan MCV nu ook als avontuurlijke Stepway

De Stepway modellen van Dacia vallen in de smaak. De komst van een Dacia Logan MCV Stepway komt dan ook niet geheel ...
Dacia stelt nieuw familiegezicht voor in Parijs

Dacia stelt nieuw familiegezicht voor in Parijs

Terwijl heel wat merken ervoor kiezen om tijdens het autosalon van Parijs één specifiek model in de schijnwerpers te plaatsen, pakt Dacia de zaken helemaal anders aan. Zij onthullen er het nieuwe ...
Stoere Dacia Dokker Stepway eind dit jaar verkrijgbaar

Stoere Dacia Dokker Stepway eind dit jaar verkrijgbaar

De Dacia Dokker is voortaan ook te bestellen als Stepway. Na de Sandero wordt dus ook de Dokker in een stoere jas ...