Ares Design brengt iconische De Tomaso Pantera opnieuw tot leven

26 jaar na het einde van de productie spreekt de De Tomaso Pantera nog steeds tot de verbeelding bij heel wat autoliefhebbers. Ares Design heeft daarom besloten om een soort opvolger op de markt te brengen, gebaseerd op de Lamborghini Huracan.
Auteur: Stijn | 12-12-2017
Het aantal startup-bedrijfjes die een nieuwe supercar willen ontwikkelen is haast niet bij te houden. Geweldige computertekeningen vinden bijna dagelijks hun weg naar het internet, maar helaas blijft het daarna meestal oorverdovend stil rond het project.

Toch hebben we voldoende redenen om Ares Design het voordeel van de twijfel te gunnen. Zo beseft het bedrijf dat het bouwen van een nieuwe Pantera alleen mogelijk is op basis van een donor-auto en liefst meteen een exemplaar boordevol moderne technologieën. Het oog van de Italianen viel op de Lamborghini Huracan, geen verkeerde keuze met zijn aluminium en koolstofvezel chassis, 5.2 liter V10, 7-traps automaat en vierwielaandrijving. Of Ares Design gaat sleutelen aan de aandrijflijn blijft onduidelijk. In de Huracan levert de V10 alvast 610 pk, dus aan vermogen vast en zeker geen gebrek bij de nieuwe Pantera.

Een klein minpunt is dat Ares Design niet over de rechten voor de naam Pantera beschikt. De Italianen houden het daarom bij Project Panther. De naamkwestie is echter meteen vergeten wanneer je een blik op de digitale tekeningen werpt. Het ontwerp overtuigt vanaf de eerste seconde met een ideale mix tussen vroeger en nu. Zo blijven de klapkoplampen bijvoorbeeld aanwezig, maar worden ze vergezeld van led-dagrijverlichting.

In de tweede helft van 2018 moeten de eerste leveringen plaatsvinden. Het bijhorende prijskaartje is voorlopig nog onbekend.


Recent Ares Design nieuws