Saleen wekt S7 opnieuw tot leven met 1.300 pk sterke LM

Saleen kennen we onder meer van verbouwde Mustangs en Tesla’s, maar hun enige creatie die echt tot de verbeelding blijft spreken is de S7. 17 jaar oud is de supercar ondertussen, maar dat weerhoudt Saleen niet om een gloednieuwe editie op de markt te brengen. Dit is de S7 LM.
Auteur: Stijn | 19-12-2017
Saleen kon de laatste jaren amper het hoofd boven water houden, maar de tuner lijkt er stilaan opnieuw bovenop te komen. Het bedrijf wil zich voortaan meer als automerk profileren dan als tuner. Daarom toveren ze de S7 acht jaar na de officiële productiestop opnieuw tevoorschijn als basis voor een nieuwe Le Mans editie.

De S7 LM maakt gebruik van een 7.0 liter twin-turbo V8 met 1.300 pk. Dat vermogen komt via een manuele zesbak en limited-slip differentieel bij de achterwielen terecht.

Ter gelegenheid van de Le Mans editie heeft de S7 opnieuw ettelijke uren in de windtunnel doorgebracht wat heeft geleid tot enkele aerodynamische aanpassingen zoals nieuwe side skirts en een achtervleugel. Het chassis bestaat nog steeds uit een lichtgewicht stalen spaceframe en de koetswerkpanelen zijn gemaakt van een composiet. Ondanks de focus op prestaties is het interieur niet echt spartaans te noemen met de keuze voor lederen of alcantara bekleding, sportstoelen, airco, elektrische ramen, een verstelbaar stuur, digitale snelheidsmeter en audiosysteem.

Wie de S7 LM aan zijn wagenpark wil toevoegen wacht wellicht best niet te lang want de oplage blijft beperkt tot zeven exemplaren. Die exclusiviteit jaagt het prijskaartje wel fors de hoogte in en dat is dan nog een understatement. Saleen vraagt namelijk 1 miljoen dollar voor de supercar.

Net wat te duur voor jou? Weet dan dat Saleen ook nog de S1 in de aanbieding heeft, een compacte sportwagen die recent in China zijn werelddebuut beleefde. Laat je echter niet beetnemen door het moderne uiterlijk want net als de S7 LM is de S1 eigenlijk een recyclageproduct. Als basis dient de alweer acht jaar oude Artega GT, een wagen waarop Spyker ook al de B6 Venator baseerde. De vanafprijs voor de Saleen S1 bedraagt 100.000 dollar.


Recent Saleen nieuws

Saleen Foursixteen is getunede Tesla Model S

Saleen Foursixteen is getunede Tesla Model S

Saleen kennen we vooral van getunede Mustangs en de S7, hun eigen supercar. Met het tunen van een Tesla Model S begeeft de tuner zich echter op onbekend terrein. Dit is de ...
Saleen pakt nieuwe generatie Mustang aan

Saleen pakt nieuwe generatie Mustang aan

Saleen heeft een lange traditie wat betreft het verbouwen van Ford Mustangs. Omdat Ford enkele maanden geleden met een nieuwe generatie Mustang op de proppen kwam, konden ook de heren bij Saleen weer ...