Arden pakt Jaguar F-Type SVR aan

Met 575 pk hebben eigenaars van de Jaguar F-Type SVR weinig reden tot klagen. Dat de 5.0 liter V8 met supercharger echter nog tot meer in staat is, bewijst het Duitse Arden met hun eigen versie.
Auteur: Stijn | 26-03-2018
Arden neemt zowel de aandrijflijn als het uiterlijk onder handen. Verbeteringen aan de supercharger, nieuwe zuigers en een aangepast ECU bezorgen de F-Type SVR een vermogen van 703 pk. Het maximumkoppel stijgt van 700 Nm naar 873 Nm.

Op visueel vlak is de creatie van Arden te herkennen aan een nieuwe voorbumper, grille, achterbumper en side skirts. Wie echt op de details let, merkt ook de nieuwe deurgrepen op. Verder verlaagt de Duitse tuner de ophanging van de F-Type SVR met 3 centimeter en monteert het een set 21-inch velgen. Het interieur is een mix van leder, alcantara en aluminium.


Recent Arden nieuws

Arden tovert Jaguar XE om tot 463 pk sterke AJ 24 RS

Arden tovert Jaguar XE om tot 463 pk sterke AJ 24 RS

Achter het net gevist voor een Jaguar XE SV Project 8? Dan klop je binnenkort best eens bij het Duitse Arden aan. De tuner heeft zich over de XE gebogen en maakt er de AJ 24 RS ...
Arden presenteert eigen versie van F-Type Coupe

Arden presenteert eigen versie van F-Type Coupe

Arden staat sinds lange tijd bekend om hun eigen creaties op basis van de verschillende modellen van Jaguar en Land Rover. Ook de F-Type Coupe ontsnapt niet aan een ...