Faraday Future FF 91 is elektrische crossover met 1050 pk

Na een eindeloze stroom teaserfoto’s heeft Faraday Future eindelijk het doek gehaald van hun eerste productiewagen. De gedoodverfde concurrent voor Tesla presenteert de FF 91, een elektrische crossover met 1.050 pk.
Auteur: Stijn | 05-01-2017
Elke elektrische wagen die de laatste tijd wordt voorgesteld lijkt wel een supercar. Vorige maand kwam Lucid Motors nog opdraven met hun 1.000 pk sterke Air en nu komt Faraday Future aanzetten met hun 1.050 pk en 1.800 Nm sterke FF 91. Onderin ligt een accupakket van 130 kWh en de actieradius zou meer dan 600 kilometer bedragen. Geheel volgens de mode is autonoom rijden ook mogelijk in de FF 91.

Dan komt nu een kleine kanttekening bij de onthulling van de FF 91 want hoewel geïnteresseerden al een exemplaar kunnen bestellen mits een voorschot van 5.000 dollar geeft Faraday Future toe dat de wagen eigenlijk nog niet 100 procent productierijp is. Ook de fabriek waar de crossover straks van de band moet rollen, is nog helemaal niet klaar. Een kwestie van tijd volgens het merk, maar ondertussen duiken steeds meer geruchten op dat het financiële plaatje van Faraday Future op dit moment allesbehalve rooskleurig is. Voor de bouw van hun mega-fabriek trokken verschillende Chinese investeerders het voorbije jaar miljarden uit, maar nu lijkt de geldkraan plots te zijn dichtgedraaid. En dan zwijgen we nog over het feit dat de CEO enkele dagen geleden zelf opstapte en hij was niet de eerste hooggeplaatste persoon binnen het bedrijf die dat deed. Eerst zien en dan geloven dus en ondertussen bouwt Tesla zijn voorsprong rustig uit...

Recent Faraday Future nieuws