Toyota Concept-i wordt je beste vriend dankzij kunstmatige intelligentie

Toyota Concept-i wordt je beste vriend dankzij kunstmatige intelligentie
Auteur: Stijn
06-01-2017
Heel wat automerken zijn dit jaar vertegenwoordigd op de CES beurs in Las Vegas. Toyota pakt op de technologiebeurs uit met de Concept-i, een wagen die het leven van dankzij een geavanceerd AI-systeem.

Kunstmatige intelligentie in wagens is voorlopig nog voorbehouden voor concepts zoals deze Toyota, maar in de nabije toekomst wordt het gegarandeerd realiteit. De technologie kan de autorit van de bestuurder dan ook een stuk makkelijker maken. Toyota heeft het AI-systeem van de Concept-i Yui gedoopt. Het uitgangspunt is dat Yui zaken opsteekt van de bestuurder en zelfs een "betekenisvolle en menselijke relatie" met hem of haar kan opbouwen. Het kan ook emoties meten en dat linken aan de locatie waar de wagen zich bevindt of het tijdstip van de autorit.

Leuk voor autoliefhebbers is dat Toyota niet enkel op autonoom inzet, maar nog steeds de mogelijkheid voorziet voor de bestuurder om zelf het stuur in handen te nemen. Wel zorgt het AI ervoor dat tal van veiligheidssystemen kunnen ingrijpen wanneer nodig. Opvallend is dat touchscreens, die momenteel in vrijwel elke nieuwe wagen hun intrede doen, bij Toyota achterwege blijven. Het Japanse merk verkiest een grote head-up display zodat de bestuurder steeds gefocust blijft op de weg. Verder maakt de kleur van het licht in het interieur duidelijk of de wagen zich in autonome of manuele rijmodus bevindt. Op het koetswerkpaneel onder de achterruit kunnen dan weer boodschappen geprojecteerd worden voor achteropkomend verkeer.

>>  Nieuws over Toyota

>>  Verkoopcijfers Toyota

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbriefMeer Toyota nieuws

Toyota Tj Cruiser Concept is kruising tussen SUV en bestelwagen
09-10-2017
Exclusieve Toyota Yaris GRMN heeft 212 pk
18-07-2017
Vernieuwde Toyota Yaris is officieel
09-02-2017
Toyota Yaris WRC is hot hatch om rekening mee te houden
17-01-2017
Tweede opfrisbeurt voor Toyota Yaris
16-01-2017
Toyota haalt doek van 86 Shooting Brake Concept
06-05-2016
+

Toyota fotospecials

Toyota geeft nieuwe lading foto's van vernieuwde Auris vrij
02-06-2015