Toyota Tj Cruiser Concept is kruising tussen SUV en bestelwagen

Auteur: Stijn
09-10-2017
Eind deze maand vindt de Tokyo Motor Show plaats, een thuismatch voor Toyota en dus zal het merk er enkele concepts onthullen. Één daarvan is deze Tj Cruiser Concept.

De Tj Cruiser staat op een nieuwe versie van het TNGA (Toyota New Global Architecture) platform en is een soort kruising tussen een bestelwagen en een SUV. De concept is 4,30 meter lang, 1,78 meter breed en 1,62 meter hoog. De lettercombinatie staat voor "Toolbox" en "Joy". Bij het ontwerpen van de Tj stelde Toyota vooral de praktische bruikbaarheid voorop. Dat heeft geleid tot een hoekig koetswerk en neerklapbare passagiersstoelen. Items met een lengte tot drie meter zijn bijgevolg makkelijk op te bergen.

Onder de kap ligt een 2.0 viercilinder benzinemotor die wordt bijgestaan door een elektromotor. Ook op ruiger terrein kan de Tj uit de voeten dankzij de on-demand vierwielaandrijving. Een speciale laklaag op het dak, de motorkap en bumpers beschermt tegen krassen en werkt daarnaast vuilafstotend. Het debuut van de Tj Cruiser Concept vindt plaats op 25 oktober.

Meest recent

Meer Toyota nieuws

Exclusieve Toyota Yaris GRMN heeft 212 pk
Vernieuwde Toyota Yaris is officieel
Toyota Yaris WRC is hot hatch om rekening mee te houden
Tweede opfrisbeurt voor Toyota Yaris
Toyota Concept-i wordt je beste vriend dankzij kunstmatige intelligentie
Toyota haalt doek van 86 Shooting Brake Concept
+

Toyota fotospecials

Toyota geeft nieuwe lading foto's van vernieuwde Auris vrij