Belg telt 1,2 miljoen euro neer voor laatste Mercedes-Maybach G 650 Landaulet

Auteur: Stijn
09-10-2017
Bij de Zoute Grand Prix in Knokke hoort steeds een autoveiling waar heel wat juweeltjes van vroeger en nu een nieuwe eigenaar vinden. De totale opbrengst van deze editie bedroeg 5.514.777 euro.

We weten niet wat nu het gekst is: het feit dat de Mercedes-Maybach G 650 Landaulet het productiestadium heeft gehaald of het astronomische bedrag van 1,2 miljoen euro dat een onbekende Belgische verzamelaar voor het laatste exemplaar heeft geboden. Het winnende bod ligt zo maar eventjes 570.000 euro hoger dan de nieuwprijs van de overige 98 exemplaren. Het goede nieuws is dat de volledige opbrengst naar het goede doel gaat.

De Mercedes-Maybach G 650 Landaulet is 5,345 meter lang en 2,235 meter hoog en wordt aangedreven door de 6.0 liter twin-turbo V12 afkomstig uit de AMG G 65. Binnenin is plaats voor vier personen die kunnen genieten van alle luxe. Onder meer een individueel entertainmentsysteem met 10-inch scherm, zetels met massagefunctie en bekerhouders met koelfunctie zijn aanwezig. Als extraatje kunnen de passagiers achterin bij mooi weer van de zon genieten dankzij het stoffen cabriodak.

Meest recent

Meer Mercedes nieuws

Nieuwe Mercedes-AMG CLS 53: eerste stap in elektrificatie
Nu al een icoon: nieuwe Mercedes G-Klasse
Gelekt: nieuwe Mercedes G-Klasse
Linkin Park helpt Mercedes-AMG bij ontwikkeling geluid elektrische wagens
Dit is het interieur van de nieuwe Mercedes G-Klasse
Nieuwe Mercedes CLS is officieel
+

Mercedes fotospecials

Mercedes-AMG E 53 Coupé en Cabrio zijn officieel
Mercedes geeft nieuwe foto's van opgefriste G-Klasse vrij