Prettig gestoord: nieuwe Chevrolet Corvette ZR1 heeft 755 pk

Auteur: Stijn
12-11-2017
Weet je nog toen Chevrolet zei dat het waarschijnlijk geen ZR1 op basis van deze generatie Corvette zou op de markt brengen? Wel, dat is net de wagen die Chevrolet zopas onthuld heeft.

Talloze foto’s van ingepakte Corvettes bewijzen dat Chevrolet volop werkt aan een compleet nieuwe generatie van hun bekende sportwagen. De opvolger van de C7 Stingray zal volledig breken met het verleden want generatie C8 krijgt een middenmotor.

Wie nog een Corvette volgens het klassieke recept wil, neemt dus maar beter deze ZR1 in overweging. Onder de kap ligt een 6.2 liter LT5 V8 met een vermogen van 755 pk en maximumkoppel van 968 Nm. Daarmee is de nieuwe topversie nog een pak sterker dan de Corvette Z06. Schakelen gebeurt standaard via een handgeschakelde zevenbak, maar een kijkje in de optielijst leert dat ook een 8-traps automaat tot de mogelijkheden behoort. Officiële sprintcijfers zijn nog niet bekend, maar de topsnelheid zou alvast meer dan 210 mph of 337 km/h bedragen. Hoe dan ook is dit de meest krachtige en snelste Corvette die Chevrolet ooit gebouwd heeft.

De vermogensboost heeft tot gevolg dat het exterieur van de Corvette Stingray enkele aerodynamische aanpassingen moet ondergaan. Chevrolet geeft klanten daarbij de keuze uit twee pakketten. Het "Low Wing" pakket geldt als standaard en is ideaal voor mensen die de maximale topsnelheid willen bereiken. De ZR1 genereert met die uitrusting tot 70 procent meer downforce dan de huidige Z06.

Het ZTK Performance pakket gaat nog een stap verder en voegt een verstelbare "High Wing" toe die voor maximaal 430 kilogram aan downforce zorgt. Ook een splitter, Michelin Pilot Sport Cup 2 banden en een aangepast chassis zijn inbegrepen. Tenslotte zorgt een verbeterd Magnetic Ride Control systeem voor meer grip in bochten.

Wil je de ZR1 nog specialer maken? Dat kan met het Sebring Orange Design pakket. Zowel het koetswerk, de remklauwen, gordels en contrasterende stiksels krijgen dan een feloranje kleur.

De orderboeken voor de Corvette ZR1 gaan in de lente van 2018 open. Tegen die tijd zullen we ook het bijhorende prijskaartje te horen krijgen.

Meest recent

Meer Chevrolet nieuws

Chevrolet Camaro ZL1 nu ook als cabrio
Nieuwe Chevrolet Camaro ZL1 heeft 650 pk
Nieuwe Chevrolet Cruze nu ook als hatchback
Chevrolet haalt doek van Camaro Cabrio
Eerste foto's van Chevrolet Camaro cabrio duiken op
Nieuwe Chevrolet Camaro officieel voorgesteld in Detroit
+