Arden tovert Jaguar XE om tot 463 pk sterke AJ 24 RS

Achter het net gevist voor een Jaguar XE SV Project 8? Dan klop je binnenkort best eens bij het Duitse Arden aan. De tuner heeft zich over de XE gebogen en maakt er de AJ 24 RS van.
Auteur: Stijn | 31-05-2018
De XE SV Project 8 liet in 2017 de harten van heel wat Jaguar liefhebbers sneller slaan, maar met een oplage van amper 300 exemplaren en een prijskaartje van meer dan 170.000 euro is de aankoop van deze ultieme sedan met 5.0 liter V8 motor slechts weggelegd voor enkelingen. Jaguar heeft bovendien aangegeven dat het om een eenmalig project gaat, dus dromen over een eventuele XE SVR kan ook niet meer.

Gelukkig heeft het team van Arden het afgelopen jaar ook niet stilgezeten. Onder de kap van hun AJ 24 RS ligt geen V8, maar wel de 3.0 liter Supercharged V6 benzinemotor waarvan het vermogen is opgetrokken tot 463 pk en het maximumkoppel stijgt tot 585 Nm. De tuner zorgt zo voor een bonus van 83 pk en 133 Nm koppel ten opzichte van de standaard XE S van Jaguar. De officiële sprintcijfers en topsnelheid zijn voorlopig nog niet bekend.

Niet alleen de aandrijflijn is aangepakt. Arden zorgt voor een bijpassende widebody kit met vooraan een splitter, nieuw ontworpen voorbumper en opengewerkte motorkap. Achteraan moeten een nieuwe achterbumper met diffuser en een achtervleugel de AJ 24 RS meer downforce bezorgen. Verbrede wielkasten, side skirts en 20-inch velgen maken het plaatje compleet. Foto’s van het interieur krijgen we niet te zien, maar dat kan volgens Arden geheel naar wens samengesteld worden.


Recent Arden nieuws

Arden pakt Jaguar F-Type SVR aan

Arden pakt Jaguar F-Type SVR aan

Met 575 pk hebben eigenaars van de Jaguar F-Type SVR weinig reden tot klagen. Dat de 5.0 liter V8 met supercharger echter nog tot meer in staat is, bewijst het Duitse Arden met hun eigen ...
Arden presenteert eigen versie van F-Type Coupe

Arden presenteert eigen versie van F-Type Coupe

Arden staat sinds lange tijd bekend om hun eigen creaties op basis van de verschillende modellen van Jaguar en Land Rover. Ook de F-Type Coupe ontsnapt niet aan een ...