Noble doorbreekt stilte met nieuwe M500

Het Britse Noble laat eindelijk nog eens van zich horen. Op het Goodwood Festival of Speed stelt het merk een prototype van de gloednieuwe M500 voor.
Auteur: Stijn | 18-07-2018
Noble kennen we van een aantal eigenzinnige supercars zoals de M400 en M600. Die laatste is het huidige topmodel en beschikt over een 4.4 liter V8 van Yamaha met een vermogen van 670 pk. Dat betekent dat er best nog wat ruimte is voor een instapmodel en dat komt er nu in de vorm van de M500. Voor de motor gaat Noble shoppen bij Ford waar hun oog is gevallen op de 3.5 liter V6 EcoBoost uit de Ford GT. Het vermogen wordt echter flink teruggeschroefd tot 550 pk. Met de hand schakelen is er niet bij in de M500. Het merk kiest voor een automaat met dubbele koppeling uit de rekken van de Volkswagen groep.

Om als kleine fabrikant te kunnen overleven moet Noble ook voor andere zaken rekenen op grotere merken. Zo herken je de koplampen wellicht van de Corvette C7 Stingray terwijl de achterlichten verdacht veel weghebben van de exemplaren op de Citroën C4 Spacetourer.

De M500 die afgelopen weekend op het Goodwood Festival of Speed stond te blinken is nog een prototype. De wagen mist onder meer nog een interieur, maar Noble heeft nog even om dat op punt te stellen. De Britten mikken namelijk op een officiële marktlancering in de loop van 2019.


Recent Noble nieuws

Noble stelt nieuwe dealer aan en onthult Black-Red M600 CarbonSport

Noble stelt nieuwe dealer aan en onthult Black-Red M600 CarbonSport

Door de recente crisis hebben heel wat kleine sportwagenbouwers de boeken moeten neerleggen, maar het kleine, Britse Noble bleef dapper overeind. Om de opening van een nieuwe Noble-dealer te vieren ...
Noble M600 Speedster verlangt naar de zomer

Noble M600 Speedster verlangt naar de zomer

Een opmerkelijke wereldpremière op het autosalon van Brussel wordt de Noble M600 Speedster. De eigenzinnige Britten hebben een stand besteld op het Salon Dreamcars dat van 23 tot 25 januari ...