Vernieuwde Toyota Yaris is officieel

Vernieuwde Toyota Yaris is officieel
Auteur: Stijn
09-02-2017


In januari maakten we reeds kennis met de vernieuwde Vitz, de B-segmenter van Toyota die in onze contreien als Yaris door het leven gaat. Op hetzelfde moment beleefde de 210 pk sterke Yaris WRC zijn debuut ter ere van de rentree van Toyota in het rally kampioenschap. De enige versie die nog ontbrak was de Europese standaardversie, maar ook daarover zijn nu alle details bekend.

Uit de foto’s van de Vitz viel reeds af te leiden dat de nieuwe Yaris een sterk opgefrist front krijgt met nieuwe koplampunits, led-dagrijverlichting en een uit de kluiten gewassen grille. Achteraan maken de kleine, vierkante lichtunits plaats voor grotere exemplaren die doorlopen in de kofferklep. Verder biedt Toyota enkele nieuwe lakkleuren aan en zelfs een heuse Bi-tone behoort tot de mogelijkheden. Bij die laatste zijn het dak, de raamstijlen en de zijspiegels in een zwarte kleur uitgevoerd.

Voor het interieur heeft Toyota werk gemaakt van betere materialen en in het instrumentarium huist voortaan een 4,2-inch kleurendisplay. Bovendien krijgt het multimediascherm op de middenconsole een andere indeling.

Toyota levert de Yaris met een nieuwe 1.5 VVT-iE benzinemotor met 111 pk en 136 Nm als opvolger voor de 1.3 VVT-i. Verder blijft de Hybrid gewoon aanwezig in het gamma.

Op vlak van veiligheid behoort Toyota Safety Sense voortaan tot de standaarduitrusting. Zowel Lane Departure Warning, Automatic High Beam, Autonomous Emergency Braking als Road Sign Assist zijn bij dit pakket inbegrepen.

>>  Meer nieuws over Toyota

>>  Bekijk de verkoopcijfers voor Toyota

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gerelateerd nieuws

Exclusieve Toyota Yaris GRMN heeft 212 pk
18-07-2017
Toyota Yaris WRC is hot hatch om rekening mee te houden
17-01-2017
Tweede opfrisbeurt voor Toyota Yaris
16-01-2017
Toyota Concept-i wordt je beste vriend dankzij kunstmatige intelligentie
06-01-2017
Toyota haalt doek van 86 Shooting Brake Concept
06-05-2016
Facelift voor de Toyota Corolla
25-03-2016

Gerelateerde fotospecials

Toyota geeft nieuwe lading foto's van vernieuwde Auris vrij
02-06-2015