300 pk sterke Ateca is eerste wapenfeit van Cupra

Neen, we zijn de merknaam Seat niet vergeten in de titel. De Spanjaarden kiezen ervoor om het Cupra-label los te koppelen van Seat en als apart merk voor te stellen. Het eerste wapenfeit van het sportieve merk is zowaar een SUV. Dit is de Cupra Ateca.
Auteur: Stijn | 26-02-2018
De Cupra Ateca wordt uitgerust met dezelfde motor als de Seat Leon Cupra R. De 2.0 TSI stuurt 300 pk naar de vier wielen via een 7-traps DSG transmissie. De SUV kan zo een sprint van 0 naar 100 km/h afwerken in 5,4 seconden en heeft een topsnelheid van 245 km/h.

Dat deze Ateca sportieve ambities heeft wordt kracht bijgezet met een aangepast exterieur. Cupra gaat daarin een stuk verder dan Seat met de Ateca FR. Vooraan zorgt Cupra voor een honingraatgrille, een koperkleurig merklogo en de naam Cupra onderaan. Verder zijn er nieuwe bumpers, 19-inch wielen, vier uitlaateindstukken en enkele zwarte accenten. Klanten kunnen de Cupra Ateca in zes lakkleuren bestellen: Rodium Grey, Nevada White, Brilliant Silver, Magic Black, Velvet Red en Energy Blue.

Een leuk detail is de projectie van het logo en de merknaam op de grond bij het instappen, maar toekomstige eigenaars hebben wellicht meer aan de alcantara bekleding, aluminium pedalen en Cupra-logo’s. Extra redenen om voor de Cupra-versie van de Ateca te kiezen zijn het digitaal instrumentarium, de 8-inch touchscreen, 360-graden camera en Keyless Entry, zaken die allemaal tot de standaarduitrusting behoren. Sportstoelen, remmen van Brembo en een koolstofvezel exterieur- en interieurpakket kunnen aangevinkt worden in de optielijst.


Recent Cupra nieuws

Cupra Formentor concept lijkt klaar voor productie

Cupra Formentor concept lijkt klaar voor productie

Cupra, de voormalige sportieve tak van Seat die nu als zelfstandig automerk door het leven gaat, bestaat precies één jaar en heeft erg ambitieuze plannen. Het wil namelijk de komende drie tot vijf ...
Cupra wordt apart performance-merk van Seat

Cupra wordt apart performance-merk van Seat

Cupra kennen we tot nu toe als label voor de meest sportieve uitvoeringen van modellen van Seat. Het Spaanse merk acht nu de tijd rijp om een stap verder te gaan en doopt het label om tot apart ...