Cupra Formentor concept lijkt klaar voor productie

Cupra, de voormalige sportieve tak van Seat die nu als zelfstandig automerk door het leven gaat, bestaat precies één jaar en heeft erg ambitieuze plannen. Het wil namelijk de komende drie tot vijf jaar zijn verkoopcijfers verdubbelen. De nieuwe Cupra Formentor conceptcar moet die ambitie onderstrepen.
Auteur: Stijn | 25-02-2019
14.400 wagens heeft Cupra verkocht in 2018. Dat lijkt lang niet slecht voor een nieuw merk dat enkel de Cupra Ateca aanbiedt, maar het feit dat de Seat Leon Cupra varianten meegerekend worden verklaart veel. Om te verkopen verder te verhogen zijn nieuwe modellen nodig en mogelijk wordt een productieversie van de Formentor conceptcar daar één van.

De Cupra Formentor conceptcar is een sportief gelijnde SUV die niet gebaseerd is op een model van Seat. Het front vertoont wel sterke gelijkenissen met de nieuwe Seat Tarraco en ook voor de doorlopende achterlichten lijken de ontwerpers bij die SUV hun inspiratie gehaald te hebben. Het koetswerk is gespoten in een matblauwe lakkleur en wordt afgewisseld met zwarte accenten zoals de onderzijde van de voorbumper en de diffuser. Koperkleurige merklogo’s en uitlaatpijpen maken het plaatje compleet.

Het interieur lijkt al behoorlijk productierijp. De bestuurder kan rekenen op een digitale cockpit en een zwevend 10-inch scherm voor het infotainmentsysteem. Een Cupra sportstuur, lederen kuipstoelen en accenten in donker chroom en koolstofvezel zorgen voor de sportieve accenten.

De aandrijflijn van de Formentor bestaat uit een plug-in hybridemotor met 245 pk dat via een DSG-versnellingsbak bij de wielen terechtkomt. Zuiver elektrisch rijden moet mogelijk zijn over een afstand van maximaal 50 kilometer volgens de WLTP-cyclus. Verder rust Cupra de conceptcar uit met een sperdifferentieel en een "intelligent DCC-onderstel".


Recent Cupra nieuws

300 pk sterke Ateca is eerste wapenfeit van Cupra

300 pk sterke Ateca is eerste wapenfeit van Cupra

Neen, we zijn de merknaam Seat niet vergeten in de titel. De Spanjaarden kiezen ervoor om het Cupra-label los te koppelen van Seat en als apart merk voor te stellen. Het eerste wapenfeit van het ...
Cupra wordt apart performance-merk van Seat

Cupra wordt apart performance-merk van Seat

Cupra kennen we tot nu toe als label voor de meest sportieve uitvoeringen van modellen van Seat. Het Spaanse merk acht nu de tijd rijp om een stap verder te gaan en doopt het label om tot apart ...