Populaire Mazda CX-5 al na vier jaar afgelost door nieuwe generatie

Populaire Mazda CX-5 al na vier jaar afgelost door nieuwe generatie
Auteur: Stijn
16-11-2016

Hoewel de CX-5 slechts vier jaar op de markt is, acht Mazda de tijd rijp voor een opvolger. Met het succes van de eerste generatie in het achterhoofd kiest het Japanse merk voor een evolutie in plaats van revolutie.

Hoewel vooral bij Duitse wagens de verschillende generaties erg sterk op elkaar kunnen lijken, kennen ze dat recept blijkbaar ook in Japan. En waarom ook niet. De verkoopcijfers bij Mazda swingen de laatste jaren de pan uit dankzij de Kodo designtaal. Toch is deze CX-5 een volledig nieuwe wagen. Zo is de A-stijl 35 millimeter naar achter verplaatst en neemt de totale breedte van de crossover met welgeteld 1 centimeter toe ten opzichte van zijn voorganger. Ook de koetswerkstijfheid is verbeterd en wel met 15,5 procent dankzij het gebruik van een beter soort staal in de A- en B-stijl.

De grootste zichtbare wijziging aan de buitenzijde van de CX-5 is ongetwijfeld het front dat een stuk strakker oogt dan voorheen. De grille wordt een stuk groter terwijl de koplampen net wat meer toegeknepen worden. Binnenin wordt vooral de middenconsole onder handen genomen. Mazda maakt komaf met het ingewerkte scherm en plaatst dit nu bovenop het dashboard. De overige elementen van de middenconsole schuiven zo wat verder uit elkaar wat het geheel een rustigere indruk geeft. Nieuwe veiligheidssystemen zijn onder meer Traffic Sign Recognition en Mazda Radar Cruise Control. In de koffer kan je voortaan 505 liter aan bagageruimte kwijt, 5 liter meer dan in de eerste generatie.

De Mazda CX-5 is verkrijgbaar met twee benzinemotoren, namelijk de 2.0 of 2.5 liter SkyActiv-G. Dieselrijders kunnen de 2.2 liter SkyActiv-D dieselmotor aanvinken. Alle motoren kunnen gekoppeld worden aan een 6-traps automaat of een manuele zesbak. Prijzen van de verschillende versies worden later nog bekendgemaakt.

>>  Nieuws over Mazda

>>  Verkoopcijfers Mazda

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbriefMeer Mazda nieuws

Mazda RX-9 verschijnt in 2020
25-08-2016
Mazda MX-5 bereikt kaap van 1 miljoen exemplaren
26-04-2016
Mazda MX-5 RF heeft stalen klapdak
23-03-2016
Mazda CX-9 is strakke SUV voor de VS
19-11-2015
Nieuwe Mazda CX-9 verschijnt dag te vroeg op het internet
17-11-2015
Mazda toont Spyder en Speedster variant van MX-5
03-11-2015
+