Nieuwe Volkswagen Polo en Touareg duiken op in Zuid-Afrika

Nieuwe Volkswagen Polo en Touareg duiken op in Zuid-Afrika
Auteur: Stijn
17-03-2017

Dit najaar laat Volkswagen de nieuwe generatie Polo op de wereld los. Het testwerk is nog volop aan de gang, maar enkele werknemers vonden het blijkbaar nu al niet meer nodig om de wagen te camoufleren. Jammer genoeg voor hen spotte één Zuid-Afrikaan toch een verschil met de huidige Polo waarop die de wagen snel op de gevoelige plaat vastlegde.

Zoals verwacht neemt Volkswagen het ontwerp van de Polo slechts miniem onder handen. Vooraan spotten we een nieuwe grille met een chromen strip die doorloopt in de wat meer afgeronde koplampunits. Ook de voorbumper is nieuw, maar het exemplaar achteraan lijkt bijna één op één overgenomen van de huidige generatie. Verder is het lijnenspel net iets strakker dan voorheen waardoor bijvoorbeeld de vouwen in het koetswerk aan de zijkant meer geaccentueerd worden.

Al bij al geen grote veranderingen qua uiterlijk dus, maar de basis onder de wagen is wel nieuw. Net zoals de recent gelanceerde Ibiza van concerngenoot Seat staat de Polo namelijk voor het eerst op het welbekende MQB-platform. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk positieve gevolgen voor het gewicht en de ruimte binnenin, maar op officiële informatie van Volkswagen is het nog enkele maanden wachten.

Update
Onze woorden waren nog niet koud of daar doken nog twee extra foto's uit Zuid-Afrika op. Dankzij foto nummer drie krijgen we een beter beeld van de voorzijde van de nieuwe Polo. Foto nummer vier is echter nog een stuk interessanter want daar zien we zowaar een miniem gecamoufleerde Touareg. Die bouwt zoals verwacht sterk voort op de T-Prime Concept GTE.

Bron: Carmag.zo.za

>>  Nieuws over Volkswagen

>>  Verkoopcijfers Volkswagen

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbriefMeer Volkswagen nieuws

Volkswagen wuift Scirocco uit
16-10-2017
Volkswagen T-Roc: kleine, hippe broer voor Tiguan
05-09-2017
Volkswagen stelt nieuwe generatie Polo voor
20-06-2017
Volkswagen viert feest aan Wörthersee met GTI First Decade Concept
24-05-2017
Volkswagen Up! GTI is eerbetoon aan eerste Golf GTI
20-05-2017
Elektrische Volkswagen I.D. Crozz Concept komt in 2020 op de markt
19-04-2017
+

Volkswagen fotospecials

Officieel: Volkswagen Golf GTE Variant ImpulsE Concept
24-05-2017