En dan nu officieel: de BMW 8 Reeks Concept

En dan nu officieel: de BMW 8 Reeks Concept
Auteur: Stijn
26-05-2017
Vandaag gaat het Concorso d’Eleganza Villa d’Este van start aan het Italiaanse Comomeer, een jaarlijks evenement met tientallen historische wagens gebouwd tussen 1920 en 1980. Bezoekers kunnen echter ook genieten van een blik op de toekomst in de vorm van de BMW 8 Reeks Concept die er zijn wereldpremière beleeft.

Gisteren hadden we een heuse wereldprimeur met de eerste gelekte foto’s van de 8 Reeks Concept. De langgerekte coupé is meer dan alleen een designstudie, het is de voorbode van de nieuwe 8 Reeks Coupé die volgend jaar op de markt zal verschijnen als onderdeel van een ongezien modellenoffensief van BMW. Het Beierse merk was gedurende jaren het meest populaire premiummerk ter wereld, maar voelt de laatste jaren de hete adem van eeuwige concurrent Mercedes in de nek. Dat merk voerde met behulp van een nieuwe designrichting een succesvolle verjongingskuur door in het gamma en dat is precies wat BMW nu ook van plan is.

Op vlak van het exterieur begint BMW duidelijk aan een nieuw hoofdstuk. Alle klassieke stijlelementen zoals de nieren, dubbele koplampen en Hofmeister-knik zijn aanwezig op de 8 Reeks Concept, maar in een moderner jasje. De tweedelige grille wordt in de toekomst nog een grotere blikvanger en krijgt een hexagonale vorm. De koplampunits worden dan weer een stuk platter te worden en sluiten, net als bij de X2 Concept, niet langer aan op de grille.

De 8 Reeks Concept is gespoten in de koetswerkkleur Barcelona Grey Liquid, een kleur die het midden houdt tussen grijs en blauw. Grote luchtinlaten aan weerszijden van de voorbumper en een koolstofvezel element middenin moeten de sportiviteit van de coupé benadrukken. Ook de brede wielkasten, 21-inch lichtmetalen velgen en koolstofvezel diffuser dragen daartoe bij. Over de aandrijflijn wordt met geen woord gerept, alles draait dan ook rond het ontwerp van de concept. BMW meldt wel dat de productieversie van de 8 Reeks Coupé dicht tegen deze concept zal aanleunen. Het wordt een echte rijdersauto, achterwielaandrijving zal dan ook niet ontbreken.

Het is trouwens een jaarlijkse traditie van BMW om een conceptwagen mee te brengen naar het Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Vorig jaar bijvoorbeeld onthulde het merk er de 2002 Hommage Concept.

>>  Nieuws over BMW

>>  Verkoopcijfers BMW

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbriefMeer BMW nieuws

BMW i Vision Dynamics is voorbode van elektrische Gran Coupé
22-09-2017
BMW Concept X7 is voorbode van nieuw vlaggenschip
11-09-2017
Facelift voor BMW i3, toevoeging sportieve i3S
07-09-2017
BMW haalt doek van nieuwe M5
05-09-2017
BMW Concept Z4 is voorbode van nieuwe roadster
03-09-2017
BMW druk in de weer met toekomstige M8 GTE
25-07-2017
+

BMW fotospecials

BMW Lanceert X6 M Sport Edition
12-10-2017
BMW M8 GTE klaar voor racedebuut
25-09-2017
BMW plaagt met nieuwe X2
12-08-2017