Opgefriste Range Rover is officieel

Auteur: Stijn
11-10-2017
Hoewel de huidige Range Rover eerder op de markt kwam dan de kleinere Sport versie, was het die laatste die vorige week eerst werd opgefrist. Land Rover is hun vlaggenschip echter niet vergeten en toont vandaag de gefacelifte Range Rover.

Net als bij de Range Rover Sport blijven de wijzigingen aan het ontwerp beperkt tot traditionele zaken zoals nieuwe pixel-laser led-koplampen, een licht gewijzigde grille en andere bumpers. Ook zijn de achterlichten anders ingedeeld. Evenmin een verrassing is de komst van het Touch Pro Duo infotainmentsysteem met twee HD 10-inch touchscreens en de Activity Key. Verder kunnen inzittenden genieten van elke rit dankzij nieuwe voorzetels die op 24 verschillende manieren in te stellen zijn en verwarmde armsteunen. Zakenmensen die een chauffeur in dienst hebben en willen werken tijdens elke rit kunnen dat in een compleet heringerichte ruimte achterin met verschillende USB, HDMI en 12-volt aansluitingen, 4G Wi-Fi hotspots voor maximaal acht toestellen en voldoende opbergruimte. Eventuele stressmomenten kunnen verholpen worden door de luxueuze zetels met 25 massageprogramma’s.

De Range Rover wordt na de Range Rover Sport het tweede model van Land Rover dat voortaan verkrijgbaar is als plug-in hybride. Deze Range Rover gaat door het leven als P400e en beschikt in totaal over 404 pk en 640 Nm dankzij een 2.0 liter viercilinder benzinemotor met 300 pk en een elektromotor van 116 pk. Een stoplichtsprint naar 100 km/h neemt 6,5 seconden in beslag en de topsnelheid bedraagt 220 km/h. Zuiver elektrisch rijden is mogelijk over een afstand van ongeveer 50 kilometer. Volgens de NEDC cyclus komt het gemiddelde verbruik niet hoger uit dan 2,8 l/100 km en blijft de CO2-uitstoot beperkt tot 64 g/km. De batterijen opladen kan via een snellader in 2 uur en 45 minuten.

De absolute topversie wordt opnieuw de Range Rover SVAutobiography Dynamic. Die is uitgerust met de welbekende 5.0 liter V8, hier goed voor 565 pk en 700 Nm. Land Rover houdt het vermogen zo netjes onder het niveau van de vernieuwde Range Rover Sport SVR (575 pk).

Meest recent

Meer Land Rover nieuws

Tijdelijke terugkeer van icoon: Land Rover Defender Works V8
Land Rover stelt Range Rover SVAutobiography voor
Range Rover Sport facelift en nieuwe P400e plug-in hybride zijn officieel
Nieuwe Range Rover Velar vult ruimte op tussen Evoque en Sport
Land Rover onthult nieuwe Discovery
Land Rover Discovery gelekt aan vooravond autosalon van Parijs
+

Land Rover fotospecials

Gelekt: opgefriste Range Rover Sport SVR