McLaren Special Operations bouwt unieke 720S voor klant in Dubai

Auteur: Stijn
14-11-2017
Het wordt een drukke week voor heel wat sportwagenmerken, want vandaag gaat de autoshow in Dubai van start. McLaren Special Operations trekt er de aandacht met een unieke 720S.

Een inwoner van Dubai klopte onlangs bij MSO aan voor een one-off McLaren op basis van de nieuwe 720S. Het resultaat is deze satijnzwarte coupé met goudkleurige accenten. Bruce McLaren leeft ook voort in de vorm van een in het Arabisch vertaalde quote op de achtervleugel: "Life is measured in achievement, not in years alone". Het ontwerp van de letters verwijst daarbij ook naar de skyline van Dubai.

Net als bij de iconische McLaren F1 is het hitteschild van de one-off 720S vervaardigd uit goud. Daarnaast is de klant duidelijk een grote fan van koolstofvezel. Zowel de splitter, luchtinlaten, het dakpaneel, de motorkap, bumpers en diffuser zijn uit het lichtgewicht materiaal gemaakt. Binnenin hetzelfde liedje met onder meer een stuurwiel uit carbon, schakelflippers in goud en een speciale "1 of 1" badge.

Na afloop van de Dubai International Motor Show neemt de eigenaar zijn wagen in ontvangst. Daarna kan hij genieten van zijn unieke coupé die net als de standaard 720S beschikt over een 4.0 liter twin-turbo V8 die in staat is om van 0 naar 200 km/h te accelereren in amper 7,8 seconden. De topsnelheid ligt op 341 km/h.

Meest recent

Meer McLaren nieuws

McLaren bouwt unieke MSO R Coupé en Spider voor klant
McLaren 720S crasht bij Belgische première tijdens Zoute Grand Prix
Nieuwe Mclaren 570S Spider: de zomer start nu
McLaren 720S is eerste lid van nieuwe Super Series
Gelekt: McLaren P14 volgt 650S op
Nog wat aangescherpt: de McLaren MSO HS met 688 pk
+

McLaren fotospecials

Klant is koning: McLaren Special Operations onthult fuchsia 720S
Bewonder de McLaren 570S Spider in 50 nieuwe foto's
McLaren showt werkplaats met twaalf exemplaren van P1 GTR