Gelimiteerde Ford GT Competition Series is gericht op circuit-fanaten

Gelimiteerde Ford GT Competition Series is gericht op circuit-fanaten
Auteur: Stijn
02-03-2017
De nieuwe Ford GT is in standaardtrim al een exclusief beestje, maar dat belet Ford niet om nog enkele speciale edities van de supercar uit te brengen. De 66 Heritage Edition beet vorig jaar de spits af en nu is het tijd voor een lichtgewicht Competition Series.

De Competition Series is ontwikkeld met het oog op fans die hun GT vooral op circuits willen uitlaten. Door het gebruik van meer koolstofvezel en dunner "Gorilla Glass" voor de ruiten ligt het zwaartepunt van de wagen een stuk lager dan bij de standaard GT. De rolkooi en het actieve aerodynamica systeem blijven uiteraard aanwezig, maar zaken die de prestaties niet verbeteren zoals de airco, bekerhouders en radio zijn verdwenen. Koolstofvezel velgen en een titanium uitlaatsysteem zijn normaal gezien terug te vinden in de optielijst, maar maken bij deze editie deel uit van het standaardpakket.

Klanten kunnen de Competition Series bestellen in Frozen White, Triple Yellow, Ingot Silver, Liquid Blue, Liquid Grey of Shadow Black. Keuze genoeg dus en bovendien is de Competition Series gedurende de vier productiejaren van de GT te bestellen. Toch is er ook één groot minpunt want Ford levert deze editie enkel in Noord-Amerika. Importeren dan maar?

>>  Nieuws over Ford

>>  Verkoopcijfers Ford

>>  Schrijf je in voor onze nieuwsbriefMeer Ford nieuws

Ford frist Europese versie van Mustang op
18-09-2017
Derde keer, goede keer: vernieuwde Ford Ecosport
06-09-2017
Ford onthult GT 67 Heritage Edition
01-09-2017
Opgefriste Ford Tourneo Custom is officieel
05-07-2017
Nieuwe Ford Fiesta ST haalt 200 pk uit driecilinder
26-02-2017
Na twee jaar officieel: de nieuwe Ford GT in cijfers
25-01-2017
+