Opgefriste Ford Tourneo Custom is officieel

Auteur: Stijn
05-07-2017
De Tourneo Custom werd gelanceerd in 2013. Sindsdien heeft Ford de monovolume onder meer al voorzien van een nieuwe 2.0 EcoBlue dieselmotor en een 6-traps automaat. Voor modeljaar 2018 kiest Ford voor een uitgebreidere opfrisbeurt.

De nieuwe Tourneo Custom krijgt een moderner front met verchroomd radiatorrooster en vijf spijlen. Alle uitvoeringen beschikken over led-dagrijverlichting en de topversies kunnen rekenen op HID-xenonkoplampen. In het interieur doet een nieuw instrumentbord zijn intrede. De duurdere versies krijgen als extra een 8-inch touchscreen. Het aanwezige SYNC 3 infotainmentsysteem is compatibel met Apple CarPlay en Android Auto. Verder spreekt Ford over hoogwaardige bekledingsmaterialen, meer opbergmogelijkheden, een hoger comfortpeil en een betere geluidsisolatie.

De facelift van de Tourneo Custom vormt meteen de aanleiding tot de introductie van enkele nieuwe technologieën. Zo is er een intelligente snelheidsbegrenzer die de maximumsnelheid aanpast op basis van verkeersbordenherkenning. Een ander rijhulpsysteem is de dodehoekassistent met Cross Traffic Alert. Reeds bekende zaken zoals Pre-Collision Assist met voetgangersdetectie, de rijstrookassistent, de zijwindstabilisatie en de adaptieve snelheidsregelaar blijven uiteraard gewoon beschikbaar.

De Tourneo Custom heeft uiteraard nog steeds als doel om maximaal negen inzittenden in alle comfort te vervoeren. De zes passagiers achterin kunnen over aparte zetels beschikken waarbij de tweede zetelrij 180 graden kan draaien om een conferentie lay-out te verkrijgen. De zetels zijn neerklapbaar en wegklapbaar en kunnen indien nodig ook gewoon verwijderd worden. Bovendien zouden ze de passagiers meer ondersteuning moeten bieden dan voorheen. Verder zijn er achterin zes USB-poorten beschikbaar en zorgt een audiosysteem met tien luidsprekers voor de nodige klank.

De productie van de vernieuwde Ford Tourneo Custom start dit najaar. De eerste leveringen zijn voorzien voor begin 2018.

Meest recent

Meer Ford nieuws

Ford frist Europese versie van Mustang op
Derde keer, goede keer: vernieuwde Ford Ecosport
Ford onthult GT 67 Heritage Edition
Gelimiteerde Ford GT Competition Series is gericht op circuit-fanaten
Nieuwe Ford Fiesta ST haalt 200 pk uit driecilinder
Na twee jaar officieel: de nieuwe Ford GT in cijfers
+