Derde keer, goede keer: vernieuwde Ford Ecosport

Auteur: Stijn
06-09-2017
In 2013 bracht Ford de Ecosport op de markt. Met zijn reservewiel achterop was het een buitenbeentje onder de compacte SUV’s, maar jammer genoeg voor Ford draaide dat niet uit op een succes. In 2015 moest het reservewiel dan ook wijken, maar een verkoopstopper werd de Ecosport nog steeds niet. Ford probeert het nu nog een derde keer met een ingrijpende facelift.

De opgefriste Ecosport oogt een stuk stoerder dankzij de grotere grille en strakgetrokken koplampen. Daarnaast probeert het merk in te spelen op de ‘personaliseringshype’. Zo kunnen het dak, de dakspoiler, raamstijlen en buitenspiegels nu in een contrasterende lakkleur gespoten worden. Een geheel nieuwe uitvoering voor de Ecosport is de sportief ogende ST-line.

In het interieur wordt komaf gemaakt met de meeste bedieningsknoppen. In plaats daarvan plaatst Ford centraal een 8-inch touchscreen. Daarnaast vermeldt Ford het verwarmbare stuur en de verstelbare koffervloer. Aanwezige rijhulpsystemen zijn het SYNC 3-connectiviteitssysteem, cruise control met regelbare snelheidsbegrenzer en een achteruitrijcamera.

Onderhuids is er ook best wat nieuws te melden. Zo komt Ford aandraven met een nieuwe 125 pk en 300 Nm sterke 1.5 liter EcoBlue dieselmotor in combinatie met een handgeschakelde zesbak en Ford Intelligent AWD. Dit laatste systeem meet de grip van de wielen op de weg en verdeelt het koppel tussen de voor- en achterwielen tot in de verhouding 50/50 in minder dan 20 milliseconden.

Andere dieselopties zijn de 1.5 TDCI diesel met 100 pk en (vanaf midden 2018) de 1.5 liter EcoBlue diesel. Beiden beschikken over een handgeschakelde zesbak en voorwielaandrijving. Benzineliefhebbers zijn aangewezen op de welbekende 1.0 liter EcoBoost met 125, 140 of (vanaf midden 2018) 100 pk. Schakelen gebeurt via de handgeschakelde zesbak. Enkel de versie met 125 pk is ook leverbaar met een 6-traps automaat met schakelflippers aan het stuur.

Meest recent

Meer Ford nieuws

Ford frist Europese versie van Mustang op
Ford onthult GT 67 Heritage Edition
Opgefriste Ford Tourneo Custom is officieel
Gelimiteerde Ford GT Competition Series is gericht op circuit-fanaten
Nieuwe Ford Fiesta ST haalt 200 pk uit driecilinder
Na twee jaar officieel: de nieuwe Ford GT in cijfers
+