Audi stelt nieuwe RS 4 Avant voor in Frankfurt

Auteur: Stijn
12-09-2017
Hoewel de huidige A4 eerder dan de A5 op de markt verscheen, was het die laatste waarvan Audi de eerste RS-variant onthulde. Naar aanleiding van de autoshow van Frankfurt brengt het merk daar verandering want hier is de nieuwe RS 4 Avant.

Helaas zien we de V8 net als bij de RS 5 Coupé niet meer terug. Het nieuwe blok is de 2.9 TFSI V6 biturbo met 450 pk en 600 Nm. Een 8-traps automaat neemt het schakelwerk voor zijn rekening zodat een sprint van 0 naar 100 km/h af in 4,1 seconden. Bij 250 km/h grijpt de elektronische snelheidsbegrenzer in, tenzij je in de optielijst het RS Dynamic Package aanvinkt. In ruil voor die extra centen trekt Audi de topsnelheid op tot 280 km/h. Het gewicht van de RS 4 Avant bedraagt 1.790 kilogram, 80 kilo minder dan de vorige generatie.

Het koetswerk oogt een stuk sportiever dankzij de grotere luchtopeningen, . Het interieur onderstreept het sportieve karakter van de RS 4 met sportzetels met optioneel honingraat-patroon, een lederen sportstuur met afgeplatte onderzijde en verschillende RS-logo’s. Audi’s Virtual Cockpit presenteert enkele bijkomende gegevens zoals de G-krachtmeter, bandendruk en het koppel.

Het standaard RS sportonderstel brengt de RS 4 Avant 7 millimeter dichter bij het asfalt dan de standaard A4. Opties zijn onder andere een RS sport suspension Plus met Dynamic Ride Control (DRC), 20-inch velgen en keramische remmen.

Vanaf de herfst gaan de orderboeken open en begin 2018 staat de wagen in de showrooms. De vanafprijs in Duitsland bedraagt 79.800 euro.

Meest recent

Meer Audi nieuws

Nieuwe Audi A7 is officieel
Opvallend: toekomstige Audi A7 reeds te koop als schaalmodel
Audi Aicon Concept: volledig autonoom door het verkeer
Audi Sport Performance Parts voor TT en R8
Nieuwe Audi A8 is officieel
Audi vervolledigt gamma R8 met Spyder V10 plus
+

Audi fotospecials

Audi Exclusive trakteert op matgrijze RS 6
Verse lading foto's van Audi Prologue Concept
Audi Exclusive onthult RS 4 Avant in Peridot Green